Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás2021-től új európai kupasorozat indul

2018. december 4., kedd, Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntött arról, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett új európai kupasorozatot is indít.

Az UEFA a kisebb nemzetek számára igyekszik lehetőséget biztosítani az európai kupaporondon való részvételre, ezzel próbálja elősegíteni felzárkózásukat a sportág meghatározó nemzeteihez és klubjaihoz.

A tervek szerint az új kupasorozat beindításával párhuzamosan az Európa-liga létszáma csökkenne: a jelenlegi 48 helyett 32 együttes vehetne részt a csoportkörben. Így mindhárom kupasorozatban 32 együttes szerepelne a főtáblán, és ahogy a Bajnokok Ligája csoportköréből kieső gárdák egy része számára van lehetőség a folytatásra az Európa-liga kieséses szakaszában, úgy az El-ből is lenne átjárás az új sorozatba, melyet egyelőre három idényre írnak ki.

Az új kupasorozatnak egyelőre még csak munkaneve van, a versenykiírásról későbbre ígért további részleteket az UEFA. Az viszont már eldőlt, hogy a mérkőzéseket csütörtökön rendeznék, és az is, hogy a győztesek a rákövetkező idényben az El-ben indulhatnak. Határozat született arról is, hogy a három európai kupasorozat döntőjét egy héten rendeznék meg.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 147
szavazógép
2018-12-04: Sport - :

Budapest újabb vizes vb-ért pályázik (Úszás)

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentette, hét nemzeti szövetség szeretné megrendezni 2025-ben és 2027-ben a világbajnokságot.
2018-12-04: Magazin - :

A lélek ideje (Advent üzenete)

Advent üzenete most, 2018-ban a leginkább az, hogy legyen idő a lelkünkre és szánjunk időt a felkészülésre, mert „türelmetlenségkultúrában” élnek az emberek – mondta az angyalföldi Szent Mihály-plébánia kormányzója az M1 csatornán.