Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lehet sízni Sugásfürdőn

2018. december 4., kedd, Közélet

A természetes hóréteg még a füvet sem takarja, de az elmúlt héten beköszöntő hidegben beindították a hóágyúkat Sugásfürdőn, és tegnap délután meg is nyitották a síszezont a kicsi pályán. Hogy a jelenleg 30 centiméteres hó mennyit tart, az főként az időjárástól függ – két langyos nap vagy egy eső elviheti az egészet –, de a sípályákat működtető Sepsi Rekreatív Rt. vezetője, Bodor Loránd abban reménykedik, hogy hamarosan a hosszabbik lejtőn is meg lehet ereszteni a léceket. Kiemelte: országszinten ez a második idénynyitás a Gorj megyei Rânca síterep után.

  • Működnek a hóágyúk. A szerző felvétele
    Működnek a hóágyúk. A szerző felvétele

A síterep a már bevált program szerint várja a közönséget: hétfőtől csütörtökig 15 és 20, pénteken 15 és 21, hétvégén és a vakáció­ban 9 és 21 óra között lehet sízni és hódeszkázni, buszok keddtől vasárnapig naponta kétszer járnak: Sepsiszentgyörgyről 10 és 16 órakor indulnak, Sugásfürdőről vissza­felé 13 és 19 órakor. A webkamerák nem működnek, de nemsokára kicserélik azokat, így élőben is követhető lesz a pályák állapota.

Az árak tavaly óta változatlanok: egy teljes árú jegy ára a hosszabb és a rövidebb pályán is 4 lej (kedvezményezetteknek 3 lej), habár a nagyobbik pályán 4, a feleakkora kisebbiken 3 pontot üt le minden alkalommal a sífelvonó beléptetőrendszere. Bérlet már csak kétféle van: a standard csomagért idén 60 lejt kell fizetni – ezért 120 pontot kapunk, amit 30 napon belül fel kell használni –, a prémium csomagért pedig 151 lejt, ami 360 pontot ér és 90 napig érvényes. A kedvezményre jogosultak – fogyatékkal élők, 18 év alattiak és 60 év fölöttiek – 40, illetve 101 lejért válthatják ki ugyanazokat a bérleteket. A 130 centiméternél alacsonyabb gyermekek, a nemzeti és olimpiai kerettagok ingyen sízhetnek Sugásfürdőn.

Ha nincs elég hó, a megmaradt pontokat a határidőn belül fel lehet használni a Sugás Spa pihenőközpontban (ahova hét közben 15, hétvégén 20 pont a belépés), a városi uszodában (ez hétköznap délelőtt 20 pontba, máskor 30 pontba kerül), illetve a sóbarlangban (ide a belépő 20 pont).

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 143
szavazógép
2018-12-04: Közélet - Nagy D. István:

Fűtés nélkül napokig (Műszaki gondok a tüdőkórházban)

Igen kellemetlen helyzetet idézett elő múlt csütörtökön, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati osztályának fűtésközpontja részlegesen leállt. Pár alkatrész meghibásodása miatt a bent fekvő betegeknek, valamint a személyzetnek ma délelőttig viszonylag hideg kórtermekben és meleg víz nélkül kellett boldogulnia, a nemzeti ünnep hozta hosszú hétvége miatt ugyanis nem lehetett beszerezni a javításhoz szükséges eszközöket. A páciensek elköltöztetése több oknál fogva is körülményes lett volna.
2018-12-04: Közélet - Matekovics János Zoltán:

A Magyar Tudomány Ünnepe Sepsiszentgyörgyön (Cantio Iucunda kiállítás és minikonferencia)

Hetvenhárom év után hazaérkezhetett a Székely Nemzeti Múzeumba Benczédi Székely István 1559-es krakkói Chronicája, a legrégebbi magyar világtörténet egy megsemmisültnek hitt példánya. A különleges eseményt kiállítással és minikonferenciával ünnepelték meg szerda este a múzeum Bartók Termében.