Újabb vádemelés

2018. december 4., kedd, Belföld

Adócsalás miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség a Hexi Pharma cég ellen.

  • Fotó: libertatea.ro
    Fotó: libertatea.ro

A kár az ügyészek szerint 9,5 millió lejre tehető. Ugyanebben az ügyben pénzmosásban való bűnrészesség miatt kell bíróság elé állnia Miron Panaitescunak, aki a Hexi Pharma tulajdonosának üzlettársa volt, valamint Erdei Attilának, akit folytatólagosan elkövetett adócsalásban való bűnrészességgel vádolnak. A legfőbb ügyészség tavaly 340 rendbeli csalás, hamis okirat tudatos felhasználása, valamint a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvétel miatt emelt vádat a Hexi Pharma képviselői ellen. A vádhatóság szerint 2010 júniusa és 2016 májusa között a vállalat a vezetőin keresztül egyebek mellett 340 egészségügyi intézmény képviselőit csapta be azzal, hogy valótlanságot állított az általa forgalmazott fertőtlenítőszerek minőségéről, rábírva ezzel a megkárosított intézményeket, hogy megvásárolják a termékeket. A Hexi Pharma hamisított fertőtlenítőszereket adott el Románia legtöbb nagy egészségügyi intézményének. A vállalat egykori tulajdonosa, Dan Condrea időközben elhunyt, az ellene indított vizsgálatot lezárták, a vagyontárgyainak zár alá vételéről szóló rendelkezések azonban továbbra is érvényben ma­radnak.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 672
szavazógép
2018-12-04: Belföld - :

Több gabona termett, mint tavaly

Romániában a tavalyi 27 millió tonnát követően az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát – közölte Petre Daea mezőgazdasági miniszter.
2018-12-04: Belföld - :

Hírsaláta

MAGYARORSZÁG-PÁRTI ROMÁNOK. A romániai lakosság csaknem 60 százaléka ért egyet azzal, hogy Romániának egyesülnie kellene a Moldovai Köztársasággal, 27 százalék pedig ellenzi ezt – derül ki az Avantgarde közvélemény-kutatásából.