A hosszú élet titka: hagymatokány tojással

2018. december 5., szerda, Közélet
101. életévét töltötte Kovászán legidősebb lakója. Vén Ferenc november 27-én ünnepelte születésnapját.
  • Jeszenovics Károly alpolgármester köszöntötte a 101 éves Vén Ferencet. FOTÓ: DANCS IBOLYA
    Jeszenovics Károly alpolgármester köszöntötte a 101 éves Vén Ferencet. FOTÓ: DANCS IBOLYA
Az alkalomból Jeszenovics Károly alpolgármester és Dancs Ibolya anyakönyvvezető a Bertis cég által felajánlott tortával köszöntötte a szépkorú, ám csodálatra méltó szellemi épséggel bíró kovásznai polgárt. Vén Ferenc a hosszú élet titkát is megosztotta Dancs Ibolyával: hagymatokány tojással. Az idős úriember ma is naponta három fej hagymát és három tojást fogyaszt el – tudtuk meg az anyakönyvvezetőtől.
Néhány nappal korábban, 22-én a századik életévét betöltő vajnafalvi Ileana Macoveit köszöntötték.
A kovásznai anyakönyvi adatok szerint a város mindenkori legidősebb polgára Szász András volt, ő 2008-ban hunyt el 104 éves korában.
Hozzászólások
Szavazás
Elégedett-e azzal, ahogyan a TEGA hótalanította Sepsiszentgyörgy utcáit az első havazás után?eredmények
szavazatok száma 356
szavazógép
2018-12-05: Közélet - Hecser László:

Leégett egy miklósvári ház

A miklósvári Elek család rengeteg munkájának kézzelfogható eredménye és ezernyi emléke veszett oda, miután szombat éjjel tűz ütött ki, s pusztította el alig néhány óra alatt otthonukat. Nem lesz könnyű újrakezdeniük, de Elek Barnának mégis van ereje mosolyogni: igaz, hogy mindenük odaveszett, de felesége, lánya, édesapja és ő maga is sértetlenül átvészelték a bajt, tavaszig valahogy csak kihúzzák, aztán építkezni fognak. A Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki fiókja hamarosan gyűjtésbe kezd érdekükben. Aki Elek Barnának személyesen nyújtana segítő jobbot, megteheti, felveheti vele a kapcsolatot a 0745 958 084-os telefonszámon.
2018-12-05: Közélet - Nagy B. Sándor:

Felszámolnák a mélyszegénységet (Komoly tervekkel rajtol a Sepsi GAL)

A Sepsi GAL néven ismert Sepsi Helyi Akciócsoport (Grup de Acțiune Locală Sepsi) már egy éve elkezdte tevékenységét, de a projekt hivatalos bemutatóját hétfőn délben tartották a sepsiszentgyörgyi innoHub Vállalkozói Inkubátorházban. Az érintettek és a sajtó jelenlétében megtartott találkozót Antal Árpád polgármester és Tóth-Birtan Csaba, a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke nyitotta meg, utána Veres-Nagy Tímea projektmenedzser mutatta be a jelenlévőknek a teljes programot és a helyi pályáztatási folyamatot, majd szakmai beszélgetésre került sor a különböző szervezetek képviselői között.