Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Leégett egy miklósvári ház

2018. december 5., szerda, Közélet

A miklósvári Elek család rengeteg munkájának kézzelfogható eredménye és ezernyi emléke veszett oda, miután szombat éjjel tűz ütött ki, s pusztította el alig néhány óra alatt otthonukat. Nem lesz könnyű újrakezdeniük, de Elek Barnának mégis van ereje mosolyogni: igaz, hogy mindenük odaveszett, de felesége, lánya, édesapja és ő maga is sértetlenül átvészelték a bajt, tavaszig valahogy csak kihúzzák, aztán építkezni fognak. A Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki fiókja hamarosan gyűjtésbe kezd érdekükben. Aki Elek Barnának személyesen nyújtana segítő jobbot, megteheti, felveheti vele a kapcsolatot a 0745 958 084-os telefonszámon.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az Elek család szombat este még úgy feküdt le, hogy minden rendben volt, éjfél után kicsivel viszont egy arra járó bajra figyelmeztető dörömbölésére ébredtek. A tűz gyorsan terjedt, hiszen az öreg ház fából készült, így hiába érkeztek gyorsan Barótról az önkéntesek és Sepsiszentgyörgyről a hivatásos tűzoltók, nem volt mit tenniük, az ellocsolt tizenhat kocsitartálynyi víz csak arra volt elég, hogy megakadályozzák, a csűrre, istállóra és a szomszédos házakra ne terjedjenek tovább a lángok. A tüzet nagyjából hajnali ötre tudták eloltani, aztán Nagyajta Polgármesteri Hivatalától és a középajtai barátoktól kapott segítséggel délutánra a romokat is eltakarították.

Ahogy a bajnak híre terjedt, úgy a barátok és kollégák támogatása is érkezett; nem csak a falustársak, hanem Köpecről, Bodosból, Barótról, Bibarcfalváról is segítséget ajánlottak, s melléjük állt az unitárius egyház Gondviselés Segélyszervezete is, aki az érdekükben gyűjtést kezd. A szállásuk rendezve van, mert a jövendőbeli vejük háza üresen áll, azt némi rendbetevést követően használhatják.

Elek Barna bizakodó. Gazdálkodását nem kell feladnia, hiszen fejősteheneiben nem esett kár, a téli takarmány is hiánytalanul megvan, azaz holnapjuk biztosított, tavasszal, amint kicsit melegedik az idő, kezdődhet az építkezés. „Nehéz azt látni, hogy otthonunk helyén csak a csupasz alap látható, de nem adjuk fel, újjáépítjük otthonunk” – nyilatkozta Elek Barna.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 952
szavazógép
2018-12-04: Sport - :

Diószegi László a legjobb klubvezető 2018-ban

A Romániai Újságírók Sport Klubja hétfő este huszadik alkalommal rendezte meg a Román Labdarúgás Gáláját, ahol Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa a legjobb klubvezetőnek járó elismerésben részesült.
2018-12-05: Közélet - Bokor Gábor:

A hosszú élet titka: hagymatokány tojással

101. életévét töltötte Kovászán legidősebb lakója. Vén Ferenc november 27-én ünnepelte születésnapját.