Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor

2018. december 5., szerda, Mi, hol, mikor?

Tánc
A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES december 6-án, csütörtökön 19 órától AranyAsszonyok című előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Furik Rita. Jegyek a központi jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

  • Fotó: Ádám Gyula
    Fotó: Ádám Gyula

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Gelencén ma 8–12 óráig a 3-as és 4-es, 12.30–17 óráig a 21-es transzformátorállomás körzetében; Polyánban ma 9–17 óráig a 2-es, csütörtökön 9–17 óráig az 1-es transzformátorállomás körzetében; Mikóújfaluban ma 8–16 óráig; Sepsiszentgyörgyön ma 9–15 óráig a Stadion (16/E, F), a Bartók Béla és a Diószegi László utcában szünetel az áramszolgáltatás.
INGYENES MEGHALLGATÁS. Ma 10 órától a Kovászna Megyei Prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes.
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a tanácsadást igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
MIKULÁS. Miután a város óvodásait megörvendeztette, ma 18 órától a kézdivásárhelyi főtérre érkezik a Mikulás, hogy csokival kedveskedjen a kisgyermekeknek.
MESEKLUB. A kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban ma 16 órától Meseklub I–IV. osztályosoknak,  csütörtökön az óvodásoknak. A Meseklub témája: varázslatos ünnepek, azaz mese a Mikulásról, ünnepi, zenés játékok és Mikulás-figurák készítése.
HUMORPINCE. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában csütörtökön 19 órától Ágó-gym – alakformáló fitnesz hölgyeknek. Telefon: 0722 233 774, facebook: @liveartdancestudio.
HOBBIKLUB. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Hobbi Cserebereklubjába ma 16 órától várnak minden szenvedélyes gyűjtőt (bélyeg, képeslap, telefonkártya, kártyanaptár, söralátét, szalvéta stb.).
ASZTALITENISZKLUB. A sepsi­szentgyörgyi dollárpiac melletti Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyerekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
NYITOTT AKADÉMIA. Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója (Magyarország) A férfiak különleges szerepe a családokban címmel csütörtökön 16.30-tól Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban tart előadást.
DEÁK ZSOMBOR profi ironman atléta Minden (is) fejben dől el című mentális és motivációs előadása pénteken 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban hallható. A belépés ingyenes.

 

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház nagytermében ma 19 órától és csütörtökön 18 órától: Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél (Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámája alapján). Írta és rendezte: Radu Afrim.

 

Zene
A CODEX RÉGIZENE-EGYÜTTES és az olaszteleki Cygnini Reneszánsz Együttes Szegény deáklegény a Budai várban című előadása tekinthető meg csütörtökön 19 órától az Árkosi Művelődési Központ Bástya Termében (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám). Fellépők: Adorján Csaba (fidula, kontra, mesélő), Filip Ignác (furulyák, fuvolák, művészeti vezető), Kovács Éva (rebek), Kovács László (fidula), Lázár Zsombor (fidula), Szabó Éva (furulyák, fuvolák, ütőhangszerek), Szőgyör Árpád (viola da gamba, ének, ütőhangszerek). Az előadás után táncházat tartanak.
A SZENTIVÁNLABORFALVI SZÉKELY ISTVÁN DALKÖR A bodosi füstös kocsma... – egy erdővidéki nótafa dalos élete című népzenei előadására december 7-én 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében kerül sor. Meghívottak: Jánosi József néprajzkutató és Préda Jenő zalánpataki muzsikus. Énekel: Gálicza Károly, muzsikál a Feketeügy zenekar.

 

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma: 16-tól Legendás állatok – Grindelwald bűntettei román felirattal; 16.30-tól A diótörő és a négy birodalom románul beszélő; 18.30-tól Nyughatatlan özvegyek román felirattal; 18.30-tól Bohém rapszódia román felirattal; 21-től Csillag születik román felirattal és Hannah Grace megszállottsága román felirattal.

 

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának élő adásai: ma 6-tól roráté szentmise Farkaslakáról, 6.45-től A hét plébániája, 6.50-től Napindító gondolatok, 7-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 9-től imaszándékok fogadása, 9.15-től dicsőséges rózsafüzér, 12-től Úrangyala, 15.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

 

Karácsonyváró a könyvtárban
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlege karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő prog­ramot hirdet 8–12 és 13–15 éves olvasóinak, Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel. December 3–14. között hétköznaponként egy-egy történet és egy hozzá kapcsolódó írásos feladat várja a gyermekeket a könyvtár gyermekrészlegén és a Sport utcai kiskönyvtárban elhelyezett katalógusszekrény fiókjában. A megfejtéseket hétfőnként 15 óráig, keddtől péntekig a nyitvatartási program szerint lehet visszavinni. A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is. A zárórendezvényre december 19-én, szerdán 17 órától kerül sor a könyvtár Gábor Áron Termében, ahol a város ismert személyiségei olvasnak fel, a részt vevő gyermekeket meglepetés várja és kézműves-foglalkozáson vehetnek részt.

 

Segítség a gyászban
A gyászolók sorstárscsoportjába várják mindazokat, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el szeretett hozzátartozójukat. Az önsegítő csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyítóerő. Sokan azt gondolják, csak felerősödik a szomorúság, de éppen ellenkezőleg, a sorstársak között enyhül a fájdalom. A csoportban kialakuló bizalom, együttérzés, megértés légkörében nyíltan beszélhetnek az érzelmekről, az új élethelyzet nehézségeiről, és mintákat lehet kapni arra nézve, hogyan képes megküzdeni a gyász fájdalmával az érintett. A részvétel díjtalan.
A találkozások helye: Sepsiszentgyörgyön a Gyár utca 41. szám alatt, Baróton a Bányász utca 11. szám alatt, a Vállalkozóközpont, a Diakónia Keresztyén Alapítvány, az idősgondozó ágazat székhelyén. Időpontja: kéthetente szerdán 10–12 óráig, az első alkalom december 12-én lesz. Addig a 0731 025 903-as és a 0728 967 211-es telefonon lehet jelentkezni, érdeklődni. Az együttléteket Vetró-Bodoni Enikő szociális és mentálhigié­nés szakember és Dénes Kinga pszichológus vezeti.

 

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 392-es Dona (telefon: 0372 409 392); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1129
szavazógép
2018-12-05: Közélet - Nagy B. Sándor:

Felszámolnák a mélyszegénységet (Komoly tervekkel rajtol a Sepsi GAL)

A Sepsi GAL néven ismert Sepsi Helyi Akciócsoport (Grup de Acțiune Locală Sepsi) már egy éve elkezdte tevékenységét, de a projekt hivatalos bemutatóját hétfőn délben tartották a sepsiszentgyörgyi innoHub Vállalkozói Inkubátorházban. Az érintettek és a sajtó jelenlétében megtartott találkozót Antal Árpád polgármester és Tóth-Birtan Csaba, a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke nyitotta meg, utána Veres-Nagy Tímea projektmenedzser mutatta be a jelenlévőknek a teljes programot és a helyi pályáztatási folyamatot, majd szakmai beszélgetésre került sor a különböző szervezetek képviselői között.
2018-12-05: Sport - :

Rangadó a huszonhatszoros bajnok ellen (Labdarúgás)

Ma 20 órától a Sepsi OSK a román rekordbajnok FCSB csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi, 18. fordulójában. A piros-fehérek eddig egyszer sem tudták legyőzni a fővárosi együttest, amely először látogat a megyeszékhelyre.