Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásRangadó a huszonhatszoros bajnok ellen

2018. december 5., szerda, Sport

Ma 20 órától a Sepsi OSK a román rekordbajnok FCSB csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi, 18. fordulójában. A piros-fehérek eddig egyszer sem tudták legyőzni a fővárosi együttest, amely először látogat a megyeszékhelyre.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A szentgyörgyi csapat az előző fordulóban döntetlent játszott a Jászvásári Poli vendégeként, míg a Nicolae Dică irányította együttes hazai környezetben 2–1 arányban győzött a Medgyesi Gázmetán ellen. A háromszéki gárda és a FCSB az előző idényben kétszer találkozott, mindkettő a bukaresti csapat sikerével zárult, legutóbb pedig augusztusban léptek pályára egymás ellen, ahol a fővárosi labdarúgók Harlem Gnohéré és Florinel Coman találatának köszönhetően gyűjtötték be a három pontot. A piros-fehérek a FCSB ellen még egyszer sem tudtak gólt szerezni, viszont a bukaresti csapat nyolcszor is eredményes volt.

A Sepsi OSK tizenhét fordulót követően 24 ponttal a felsőházi rájátszást érő hatodik helyet foglalja el, a bukaresti együttes pedig 34 ponttal – tíz győzelem, négy döntetlen, három vereség – a második. Az Eugen Neagoe irányította labdarúgók mérlege hazai pályán négy győzelem, egy döntetlen és három vereség, ezeken a találkozókon tíz gólt jegyeztek és nyolc találatot kaptak. A FCSB idegenben négyszer diadalmaskodott, kétszer osztozkodott a pontokon és kétszer kapott ki, mérlegük 15 rúgott és 9 kapott gól.

„Egy jó mérkőzés után vagyunk, a jászvásári kiszálláson értékes döntetlent értünk el. Mindig is hangsúlyozom, hogy minden egyes mérkőzés egyformán fontos számunkra, így igaz ez a FCSB elleni meccsre is. Szerencsére nincsenek keretgondjaink, mindenki egészséges és készen áll az összecsapásra, remélem, hogy kellően inspirált leszek, és a legmegfelelőbb játékosokat küldöm pályára. Fontos ez a találkozó nekünk és az ellenfelünknek is, bár ez kevésbé lényeges, minket csak az érdekel, hogy megnyerjük a mérkőzést, és ennek érdekében minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Azt hiszem, már bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, és megérdemeljük, hogy ott legyünk az első hatban. Mi is elkövettünk néhány hibát, ami pontvesztést eredményezett, remélem, ezeket nem fogjuk megismételni, és behúzzuk a meccset. Biztosak lehetnek benne, hogy nem könnyítjük meg a dolgukat, még akkor sem, ha nagyon értékes játékosaik vannak, akik a válogatottat is erősítik” – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Eugen Neagoe. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 389
szavazógép
2018-12-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Tánc
A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES december 6-án, csütörtökön 19 órától AranyAsszonyok című előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Furik Rita. Jegyek a központi jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.
2018-12-05: Sport - :

Ezúttal nyerni kell Törökországban (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A nagyon hosszú szibériai kiszállás után újra Törökországban folytatja nemzetközi szereplését a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely ma zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzésére készül az Európa-kupában (Ek): 17.30 órától a Mersin BSB otthonában lép pályára. Mint ismeretes, a zöld-fehérek egy hónapja a szintén török Orman Genclik együttesénél vendégeskedtek, s akkor kicsúszott a kezükből a győzelem, most viszont kötelező számukra a diadal.