Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kézilabda, Európa-bajnokságA horvátok legyőzésével közel a továbbjutás

2018. december 5., szerda, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn 24–18-ra legyőzte Horvátország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Montbéliard-ban, és ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az első percekben Planéta Szimonetta kihagyott hétméterese, Kiss Éva büntetővédése, Bíró Blanka jó kapusteljesítménye, illetve a magyar csapat számos kihagyott helyzete és hatékony védekezése is a hollandok elleni mérkőzést idézte. A tizedik percben Schatzl Nadine megszerezte századik gólját a válogatottban, majd társai tovább növelték a különbséget.

A válogatott 13 perc alatt csupán két gólt kapott, Kim Rasmussen szövetségi kapitány azonban kisvártatva időt kért, mert javuló védekezésének és Ivana Kapitanović védéseinek köszönhetően elkezdett felzárkózni az ellenfél. Kilenc perc alatt csupán egyszer találtak be a magyarok, de a folytatásban Kovacsics Anikó irányításával ismét eredményes támadásokat vezettek. A horvátok Ana Debelić és Dora Krsnik góljaival a hajrában elérték, hogy ne legyen négy találatnál nagyobb hátrányuk a szünetig.

A második felvonás elején három támadásnál is belemenésért vették el a labdát a horvátoktól a játékvezetők. Ezt kihasználva Schatzl és Kovács Anna góljaival eldöntötte a meccs állását a magyar csapat, így a továbbiakban Rasmussen lehetőséget adhatott az első mérkőzésen nem vagy csak keveset játszó kerettagoknak is. A magyar együttes sorozatban öt vereség után tudott ismét nyerni, ezúttal pedig egyszer sem került hátrányba.

További eredmények, cso­portkör, 2. forduló: * A-csoport: Lengyelország–Dánia 21–28, Svédország–Szerbia 22–21 * B-csoport: Szlovénia–Franciaország 21–30, Oroszország–Montenegró 24–23 * C-csoport: Hollandia–Spanyolország 28–27 * D-csoport: Németország–Románia 24–29, Csehország–Norvégia 17–31.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-12-05: Sport - :

Ezúttal nyerni kell Törökországban (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A nagyon hosszú szibériai kiszállás után újra Törökországban folytatja nemzetközi szereplését a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely ma zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzésére készül az Európa-kupában (Ek): 17.30 órától a Mersin BSB otthonában lép pályára. Mint ismeretes, a zöld-fehérek egy hónapja a szintén török Orman Genclik együttesénél vendégeskedtek, s akkor kicsúszott a kezükből a győzelem, most viszont kötelező számukra a diadal.
2018-12-05: Magazin - :

Árpád fejedelem-szobrot avattak Óbudán

Felavatták a magyar honfoglalás vezéralakjának, Árpád fejedelemnek a szobrát pénteken az Óbudai Árpád Gimnázium előtti téren, a Katinyi mártírok parkjában.