Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Európa-kupaEzúttal nyerni kell Törökországban

2018. december 5., szerda, Sport

A nagyon hosszú szibériai kiszállás után újra Törökországban folytatja nemzetközi szereplését a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely ma zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzésére készül az Európa-kupában (Ek): 17.30 órától a Mersin BSB otthonában lép pályára. Mint ismeretes, a zöld-fehérek egy hónapja a szintén török Orman Genclik együttesénél vendégeskedtek, s akkor kicsúszott a kezükből a győzelem, most viszont kötelező számukra a diadal.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Zoran Mikes edzette Sepsi-SIC négy csoportmérkőzés után a D-csoport harmadik helyét foglalja el egy győzelemmel és három vereséggel (5 pont), s annak érdekében, hogy életben tudja tartani továbbjutási esélyeit, meg kell nyernie a következő két Európa-kupabeli mérkőzését. A playoffkör felé vivő göröngyös út a törökországi Mersinen keresztül vezet, ahol a zöld-fehérek ma a helyi BSB együttesével mérkőznek meg az Ek csoportkörének ötödik fordulójában. A háromszékiek vendéglátóinak eddigi mérlege szintén egy győzelem és három vereség (5 pont), ám gyengébb kosárarányuk miatt a négyes utolsó helyét foglalják el. A két csapat közötti odavágóbeli összecsapást a sepsiszentgyörgyi lányok nyerték meg, akik november 1-jén 87–70 arányban diadalmaskodtak a Sepsi Aréná­ban. A mérkőzés legeredményesebbje Marina Solopova és Kristina Higgins volt, akik egyaránt 21–21 pontot jegyeztek. Utóbbi dupla-duplát ért el, hiszen nem kevesebb mint 19 lepattanóval járult hozzá a szentgyörgyi csapat sikeréhez. A törököktől Tiffany Mitchell 19 pontot szerzett és 11 leszedett labdája is volt.

Mindkét együttes idegenbeli vereséggel zárta az Ek előző körét: a SIC a WBC Jenyiszej vendégeként kapott ki 83–63-ra, míg a román válogatott alacsony bedobóját, Ashley Walkert is foglalkoztató Mersin 62–58-ra veszített a D jelzésű kvartett másik török csapata, az Orman Genclik otthonában.

A Mersin BSB a nemzetközi porondon egymás után három mérkőzésen maradt alul, a török bajnokságban mindamellett megnyerte az utóbbi két meccsét. Szombaton például az isztambuli Galatasary Gelisim alakulatát verte 54–50-re, ám ezzel a sikerrel is a tizenhat csapatos bajnoki tabella 11. helyét foglalja el (3 győzelem/7 vereség). Ezzel ellentétben a Sepsi-SIC megállíthatatlanul menetel a román pontvadászatban, ahol vasárnap egy gyenge első negyed után 12 pontos hátrányból felállva 84–71-re győzött a Brassói Olimpia otthonában. Románia bajnokának ez volt a nyolcadik egymásutáni sikere a Nemzeti Ligában, s hibátlanul vezeti a rangsort.

A 7500 férőhelyes Servet Tazegul Spor Sportcsarnokban sorra kerülő találkozó mindkét együttes számára roppant nehéz és fontos, de mi – szentgyörgyi kosárlabda-kedvelők, szurkolók – reménykedünk, hogy a majdhogynem egyforma statisztikai mutatókkal rendelkező csapatok párharcát most is a Sepsi-SIC nyeri meg! Hajrá, lányok! Hajrá, Szentgyörgy! (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 393
szavazógép
2018-12-05: Sport - :

Rangadó a huszonhatszoros bajnok ellen (Labdarúgás)

Ma 20 órától a Sepsi OSK a román rekordbajnok FCSB csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi, 18. fordulójában. A piros-fehérek eddig egyszer sem tudták legyőzni a fővárosi együttest, amely először látogat a megyeszékhelyre.
2018-12-05: Sport - :

A horvátok legyőzésével közel a továbbjutás (Női kézilabda, Európa-bajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn 24–18-ra legyőzte Horvátország csapatát a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Montbéliard-ban, és ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.