SepsiszentgyörgyKét év múlva költözhet a buszvállalat

2018. december 6., csütörtök, Közélet

A tervek már készülnek, a pályázatot idén adják le, és két év múlva lehet új telephelye a sepsiszentgyörgyi közszállítási vállalatnak. A Multi-Trans garázsainak és műhelyeinek Szépmezőre költöztetése csak az egyik fontos eleme annak az átfogó stratégiának, amelynek eredményeként új, korszerű és környezetbarát buszok fognak közlekedni a megyeszékhelyen.

  • Felszámolják a jelenlegi telephelyet. Fotó: Albert Levente
    Felszámolják a jelenlegi telephelyet. Fotó: Albert Levente

Az új depót uniós támogatásból építené meg Sepsiszentgyörgy önkormányzata, mert helyi költségvetésből nem telik rá – közölte Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, aki az előkészületekről elmondta: a város tulajdonában levő cég számára Szépmezőn, az ipari park mellett jelöltek ki telket, az új telephely megvalósíthatósági tanulmányára pedig már megkötötték a szerződést. A pályázati iratcsomót december 28-ig kell leadni, de az elbírálás miatt nem aggódnak, mert ezúttal nem kell versenyt futni, a pénz el van különítve, csak a megfelelő pontszámot kell teljesíteni ahhoz, hogy hozzáférjenek. Ha a tervezésben nem lesz fennakadás, jövőben megkezdődhet a kivitelezés is, és 2020-ban már kiköltözhet a belvárosból a buszvállalat – magyarázta.

Ezzel egy időben új buszok beszerzésére, elektronikus forgalomirányító rendszerre, a járatok kiterjesztésére, valamint az alternatív közlekedési útvonalak – bicikli- és gyalogutak – kialakítására is pályáznak, ezeket mind külön meg kell terveztetni. Ezt a folyamatot már korábban elindították, csak két kisebb terv meghirdetése van még hátra. Jelenleg a tanácsadó cég kiválasztásánál tartanak, az ajánlattétel megvolt, az elbírálást várják. Az elöljáró szerint a határidőket úgy szabták meg, hogy ne késsenek el a pályázat benyújtásával.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1283
szavazógép
2018-12-06: Belföld - :

ENSZ-diplomata tájékozódik Erdélyben

A Kárpát-medence kisebbségi magyar közösségeinek helyzetével ismerkedett Fernand de Varennes, az ENSZ kisebbségügyi különmegbízottja, aki az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MACISZESZ) meghívására érkezett Erdélybe háromnapos látogatásra.
2018-12-06: Kármentő - Nagy D. István:

Az örök mögöttes szándék

Szánalmas az a törtetés, amit a románság háromszéki, valamint sepsiszentgyörgyi önjelölt védelmezői képesek véghezvinni, valahányszor világképükbe nem illő jelenséggel találkoznak.