AtlétikaBudapest lesz a 2023-as vb házigazdája

2018. december 6., csütörtök, Sport

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF). Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének.

  • Fotó: www.atletika.hu
    Fotó: www.atletika.hu

Az IAAF idéntől újfajta pályázati rendszert vezetett be: a szervezet előzetesen felmérte, melyik jelentkező milyen feltételekkel tudja megrendezni a világ egyik legnagyobb sporteseményét, s ez alapján a szervezet tanácsa júliusi, Buenos Aires-i ülésén a magyar fővárost javasolta házigazdának. Az IAAF elnöke, Sebastian Coe akkor úgy fogalmazott, hogy Budapest a preferált helyszíne a 2023-as atlétikai világbajnokságnak. A 2023-as vb-re éppen 25 évvel a nagy sikerű budapesti Európa-bajnokság után kerül sor. A jövő évi vb-nek Doha, a 2021-esnek pedig az egyesült államokbeli Eugene ad otthont.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1501
szavazógép
2018-12-06: Sport - :

Huszonnyolcadszorra is Mikulás-futás (Atlétika)

A megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság sok támogató segítségével december 8-án, szombaton huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg a már hagyományossá vált Mikulás-futóversenyt, amely a város és a környező települések kisgyermekeinek szól.
2018-12-06: Sport - :

Őszi bajnok az ASPR Kovászna (Minifoci)

Az ASPR Kovászna annak ellenére is megnyerte a sepsiszentgyörgyi minifoci Baroque-bajnokság B-osztályának őszi idényét, hogy utolsó mérkőzésén 7–1-re veszített a Capitaly ellen.