Női kézilabda-EbFrancia és szerb siker

2018. december 6., csütörtök, Sport

A szerb és a házigazda francia válogatott sikerével zárult a keddi játéknap a női kézilabda-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában.

  • Fotó: Facebook / EHF EURO
    Fotó: Facebook / EHF EURO

Nancyban, a B-csoportban a magyar Horváth Péter–Marton Balázs páros vezette a hazaiak meccsét, akik magabiztosan győzték le Montenegró együttesét. Előbbiek két pontot visznek magukkal a középdöntőbe, utóbbiak viszont egyet sem. A világbajnok franciák siófoki játékosa, Estelle Nze Minko mind a hét kapura lövését gólra váltotta.
Nantes-ban, az A-csoportban Szerbia végig vezetve nyert Dánia ellen. A dánok győri légiósa, Anne Mette Hansen három gólt dobott. Ebből a négyesből mindkét együttes, valamint Svédország is két pontot visz magával a bajnokság következő szakaszába.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló: * A-csoport (Nantes): Szerbia–Dánia 30–25, Svédország–Lengyelország 23–22. A végeredmény: 1. Szerbia 4 pont, 2. Svédország 4 pont, 3. Dánia 4 pont, 4. Lengyelország 0 pont. * B-csoport (Nancy): Franciaország–Montenegró 25–20, Szlovénia–Oroszország 29–27. A végeredmény: 1. Oroszország 4 pont, 2. Franciaország 4 pont, 3. Montenegró 2 pont, 4. Szlovénia 2 pont.

A középdöntő I. csoportjának állása: 1. Oroszország 4 pont, 2. Franciaország, Dánia, Szerbia, Svédország 2–2 pont, 6. Montenegró 0 pont.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2018-12-06: Sport - :

Luka Modrićé az Aranylabda (Labdarúgás)

Luka Modrić, a Real Madrid horvát labdarúgója nyerte 2018-ban a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A 33 éves Modrić pályafutása során először érdemelte ki az elismerést, ráadásul ő az első horvát labdarúgó, aki megkapta a díjat.
2018-12-05: Sport - :

Nyerhető meccset engedett ki a kezéből a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A negyedik játékrészben mutatott gyenge dobóteljesítménye miatt újabb nyerhető meccset engedett ki a kezéből a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely tegnap kora este 71–61-re kikapott a Mersin BSB vendégeként a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában. Ezzel a vereséggel a zöld-fehérek visszacsúsztak a D-csoport 4. helyére, és számukra már biztosan elúszott a playoffkör. A négyes másik meccsén a házigazda WBC Jenyiszej 84–63-ra verte a szintén török Orman Genclik együttesét.