Női kosárlabda, Európa-kupaNyerhető meccset engedett ki a kezéből a Sepsi-SIC

2018. december 5., szerda, Sport

A negyedik játékrészben mutatott gyenge dobóteljesítménye miatt újabb nyerhető meccset engedett ki a kezéből a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely tegnap kora este 71–61-re kikapott a Mersin BSB vendégeként a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában. Ezzel a vereséggel a zöld-fehérek visszacsúsztak a D-csoport 4. helyére, és számukra már biztosan elúszott a playoffkör. A négyes másik meccsén a házigazda WBC Jenyiszej 84–63-ra verte a szintén török Orman Genclik együttesét.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

Mindkét csapat vereséggel zárta az előző kört, s hogy életben tartsák továbbjutási esélyeiket, mindkettő számára roppant fontos volt a győzelem. Így nagyon határozott együttesek léptek pályára a mersini sportcsarnokban, ahol az első kosarat Annemarie Gödri-Părău jegyezte (0–2). A válasz a román válogatott játékosától, Ashley Walkertől érkezett, aki távolról volt eredményes (3–2). Angelika Slamova dupláját Gintare Petronyte hárompontosa követte (6–4), de Gödri-Părău gyorsan egyenlített (6–6). A következő percekben a zöld-fehérek minimális előnyre tettek szert, lendületüket viszont török időkérés törte meg (8–12).

A folytatásban felzárkózott a Mersin, sőt, Walker két triplája után 18–14-re vezetett. A negyed utolsó kosarát Peyton Alexis Whitted jegyezte, és a SIC hátrányból várta a második játékrészt (18–16). A szakasz elején Whitted egyenlített, de igazából a hazaiaknak ment jobban, s a 14. percben 6 ponttal vezettek (26–20). A következőkben is a törökök irányították a küzdelmet, s jó időszakukat semmivel sem lehetett megzavarni. Húszpercnyi játék után 35–30-as állás volt olvasható az eredményjelző táblán, és érezni lehetett: Zoran Mikesnek a szünetben komolyan fel kell ráznia csapatát.

 

 

Ez sikerült is, hiszen a zöld-fehérek támadásról támadásra egyre közelebb kerültek vendéglátóikhoz, s a 26. percben már csak egypontos volt a hátrányuk (41–40). Kimaradt a következő szentgyörgyi támadás, majd Slamova duplájával előnybe került a Sepsi-SIC (41–42), ám kevéssel később Tiffany Mitchell hat pontjával már újra a Mersin vezetett (47–43). A hajrában Zoran Mikes időt kért, és 47–47-tel ért véget a harmadik negyed. Az utolsó játékrész rajtját a török lányok kapták el jobban (52–47).

Míg a háromszékiek rendre kihagyták a ziccereiket, addig Osman Olcay Orak tanítványai minden lehetőséget kihasználva büntettek. A 35. percben Románia bajnoka 10 ponttal volt lemaradva, s egyre távolabbinak tűnt a győzelem. A folytatásban itt is, ott is zörgött a háló, s a mieink hiába jöttek fel 6 pontra, nem tudták megfordítani a párharc kimenetelét. A vége 71–61 lett a Mersinnek, a szentgyörgyiek pedig újabb nyerhető meccset veszítettek el.

 

 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Walker volt, aki 24 ponttal járult hozzá a török csapat sikeréhez. Mellette Petronyte is ügyeskedett, hiszen 11 pontja mellett 13 lepattanót is jegyzett. A zöld-fehérektől a 19 pontos Gödri-Părău és a 20 pontot szerző Whitted jeleskedett.

Női kosárlabda, Európa-kupa, csoportkör, 5. forduló: Mersin BSB–Sepsi-SIC 71–61 (18–16, 17–14, 12–17, 24–14). Mersin, Servet Tazegül Sportcsarnok. Mintegy 300 néző, köztük nyolc háromszéki. Vezette: Szergij Csajkovszkij (ukrán), Christina Manoli (francia), Vladimir Zanev (ciprusi). Mersin BSB: Yalcin, Talay 3, Petronyte 11, Mitchell 17/6, Walker 24/9–Kaya, Cigil, Korkmaz, Karatas G., Karatas O., Cado 16/12. Edző: Osman Olcay Orak. Sepsi-SIC: Solopova 4, Gödri-Părău 19, Slamova 10, Whitted 20, Higgins 8–Ghizilă, Demeter, Nagy, Șipoș, Allen, Kovács. Edző: Zoran Mikes. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1567
szavazógép
2018-12-06: Sport - :

Francia és szerb siker (Női kézilabda-Eb)

A szerb és a házigazda francia válogatott sikerével zárult a keddi játéknap a női kézilabda-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik, utolsó fordulójában.
2018-12-06: Világfigyelő - :

Megbékélés és fejlődés (A horvát–magyar kiegyezés 150. évfordulója)

Megbékélés és fejlődés – a horvát–magyar kiegyezés 150. évfordulója címmel rendeztek konferenciát tegnap Budapesten az Országházban. Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: soha nem volt nagyobb szükség az összefogásra, mint napjainkban, minden eddiginél komolyabb próbatétel jöhet, Európa felett ismét viharfelhők gyülekeznek. A liberális történetfilozófia művelőinek várakozásaival szemben a történelem mégsem ért véget. „A kérdés csak az, hogy mi, közép-európai nemzetek szerepelünk-e benne a jövőben saját jogunkon, saját nyelvünkkel és kultúránkkal” – vetette fel.