Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fotók a természetről

2018. december 8., szombat, Közélet

Pál Antal és néhai Péter Hajnal Margit tájfotóit mutatják be azon a közös kiállításon, amely szerda este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Köntés Galéria emeleti termében. A Csillogás című tárlatot Hlavathy Károly, a Mohos Fotóklub elnöke nyitotta meg.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

„Noha Péter Hajnal Margit már eltávozott közülünk, emlékét, alkotásait megőrizzük” – hangsúlyozta Hlavathy Károly. Utalt Pál Antal közös tárlatukat kísérő írására, amelyben kifejti, hogy napjainkban egyre nagyobb értéke van a szépnek, és kettejük fotói is teremtett világunk szépségeire irányítják a figyelmet. A mesék „hol volt, hol nem volt” világa ez, és ha türelmesen nézzük a képeket, átadva magunkat a csillogás varázsának, megérezzük, hogy ez az, amire szükségünk van: „a természet gyógyító és újrateremtő erejére”. A tárlatnyitó gondolatok után a Miklósi házaspár, Olga és Attila gitározott, illetve megzenésített verseket adtak elő.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1227
szavazógép
2018-12-08: Közélet - Váry O. Péter:

Kozmosz a káoszból

Egy fiatal festő, ráadásul ugyanazt a művészeti ágat művelő apa fiaként, saját útját keresi. Belecsöppen egy másik kulturális közegbe, ahol „művészi kíváncsisága új, feltérképezendő területekre kalauzolta, ahol az addig számára irányt és eszköztárt biztosító akadémikus, merev, kötött szabályok már nem voltak elegendőek a tájékozódáshoz”.
2018-12-08: Közélet - :

Többletet találtak a Schweighofernél

A könyvelésben szereplő adatokhoz képest több mint 500 köbméter gömbfa különbözetet találtak egy csütörtöki ellenőrzés során egy faipari kereskedelmi társaság lerakatában – közölte tegnap a rendőrség.