Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kéménytüzes hétvége

2018. december 9., vasárnap, Közélet

Fél nap alatt két alkalommal is tüzet okoztak a kémények Háromszéken, a hét végén Csernátonból és Sepsiszentgyörgyről is riasztották a tűzoltókat.

  • Fotó: Kovászna megyei Katasztrófavédelemi Felügyelőség
    Fotó: Kovászna megyei Katasztrófavédelemi Felügyelőség

A megyei készenléti felügyelőség kézdivásárhelyi munkatársainak egy csernátoni gazdaságban akadt dolguk, ahol a kazánház teteje gyulladt ki, gyors beavatkozásuknak köszönhetően sikerült eloltani a lángokat, még mielőtt a szomszédos lakóházra is átterjedtek volna. Vasárnap reggel egy melléképület gyulladt meg a megyeszékhelyen, a Kós Károly utcai ingatlan egy részét, az abban tárolt javakat valamint a tetőt -mintegy 180 négyzetméteren- károsították a lángok.

Tolvaj Marius szóvivő szerint mindkét esetben a nem megfelelően szigetelt kémények okoztak gondot, éppen ezért arra figyelmeztetik a lakosságot, ne mulasszák el szakemberrel ellenőriztetni, tisztán tartani ezeket az építményeket. Emellett azt tanácsolják, a biztonság érdekében fordítsanak gondot a kémények megfelelő kialakítására és szigetelésére, és mellőzzék a rögtönzött megoldásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 77
szavazógép
2018-12-08: Közélet - :

Többletet találtak a Schweighofernél

A könyvelésben szereplő adatokhoz képest több mint 500 köbméter gömbfa különbözetet találtak egy csütörtöki ellenőrzés során egy faipari kereskedelmi társaság lerakatában – közölte tegnap a rendőrség.
2018-12-10: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Könyvbemutató
* Fekete Vince Szárnyvonal című verseskötetének kovásznai bemutatójára ma 18 órától kerül sor az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében a Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében. A szerző beszélgetőtársa Czilli Aranka költő, magyartanár. * Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében  december 14-én, pénteken 18 órától a szerzővel Bogdán László és Szonda Szabolcs beszélget. Közreműködik Pálffy Tibor színművész.