Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iskolás sportDiákolimpia

2018. december 10., hétfő, Sport

SAKK. Szombaton Baróton rendezték meg a sakk diákolimpia csapat és egyéni versenyét: előbbi az V–VIII., utóbbi viszont az IX–XIII. osztályosoknak szólt.

  • A sakk egyéni verseny díjazottjai
    A sakk egyéni verseny díjazottjai

A gimnazisták viadalát, amelyen egy lányból és három fiúból álló együttesek mérkőztek meg a Mikes Kelemen Líceum (Simon Mónika, Váncsa Áron, Lázár Csanád, Kajcsa Ákos / irányító tanár: Váncsa Gyöngyi Klára) nyerte meg. A további sorrend: 2. Gaál Mózes Általános Iskola (Barót / irányító tanár: Máthé Sándor), 3. Gheorghe Zaharia Ált. Isk. (Bredét / irányító tanár: Cătălin Bularca), 4. Mihai Viteazul Főgimnázium (Sepsiszentgyörgy / irányító tanár: Bajkó Levente Attila), 5. Romulus Cioflec Ált. Isk. (Árapatak / irányító tanár: Iusco Remus). A licisek egyéni megmérettetésén a fiúk és a lányok külön-külön harcoltak a továbbjutásért. Az eredmény: * fiúk: 1. Tóth Máté, 2. Szároz Levente (mindketten a Mikes Kelemen Líceumból / Sepsiszentgyörgy / irányító tanár: Váncsa Gyöngyi Klára), 3. Molnár Gergely (Körösi Csoma Sándor Líceum / Kovászna / irányító tanár: Kelemen Sándor) * lányok: 1. Nagy Anita Enikő, 2. Kovács Ágnes (mindketten a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont / Barót / irányító tanár: Aczél Attila). A kicsik jövőben a zónabajnokságokon folytatják, a nagyok viszont az országos döntőbe kvalifikálták magukat.

ASZTALITENISZ. Az V–VIII. osztályosok viadalát a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola csapata nyerte meg a második s szintén megyeszékhelyi Székely Mikó Kollégium és a harmadik kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola együttese előtt. A középiskolás fiúk versenyén a kézdivásárhelyi Medvés Antal (Bod Péter Tanítóképző) diadalmaskodott, második lett a szentgyörgyi Nagy Magor István (Református Kollégium), míg a harmadik helyen a céhes városbéli Bartha Csongor (Bod Péter Tanítóképző) végzett. A lányoknál Oláh Kriszta (Református Kollégium), Balló Ottilia (Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont) és Maria Bejan (Mihai Viteazul Főgimnázium) volt a végső sorrend. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-12-10: Sport - :

Közel kétszázan a Mikulás-futáson (Atlétika)

Szombat délelőtt a megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos gyermekversenyét, a Mikulás-futást, amelyet Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának, Kovászna Megye Sport- és Ifjúsági Igazgatóságnak és rengeteg támogatónak a segítségével, közreműködésével hozott tető alá.
2018-12-10: Sport - Tibodi Ferenc:

Magabiztos siker (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Sérülések miatt „tartalékos” Sepsi-SIC vasárnap magabiztos játékkal 77–56-ra nyert a Kolozsvári U együttese ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 9. fordulójában. Zoran Mikes tanítványainak ez volt az egymás után kilencedik bajnoki sikerük, s hibátlan mérleggel továbbra is vezetik a tabellát. A zöld-fehérek csütörtökön az Európa-kupa csoportkörének utolsó fordulójában a török Orman Genclik együttesét fogadják, míg a hazai pontvadászatban következő meccsük a Szatmárnémeti VSK ellen lesz.