Pótolták a nyugdíjkasszát

2018. december 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Több mint 43 millió lejjel egészítette ki a munkaügyi minisztérium költségvetését tartalékalapjából a kormány, a pénzt az öregségi nyugdíjak és egyéb juttatások kifizetésére fordítják.

  • A sepsiszentgyörgyi munkaügy. Fotó Albert levente
    A sepsiszentgyörgyi munkaügy. Fotó Albert levente

Marius Budăi szakminiszter szerint a nyugdíjkassza igényei jelentősen növekedtek a tervezett összeghez képest: az előre látottnál többen mentek nyugdíjba, ugyanakkor mintegy 10 százalékkal növekedtek a nyugdíjak célba juttatásának költségei.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 489
szavazógép
2018-12-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kedvezmény

Amennyiben december 15-ig törlesztik a tavalyi évre vonatkozó jövedelemadót, a magánszemélyek 5–10 százalékos kedvezményben részesülnek – közli az adóhivatal.
2018-12-12: Belföld - :

Minden lehetséges szabályt áthágott az ellenzék (Márton Árpád a képviselőházi botrányról)

Nem állítható, hogy a képviselőház szabályzata tökéletes, de amíg jobb nincs, ezt kell betartani – véli Márton Árpád, az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője. A honatya a döntéshozásbeli múlt heti botrány kapcsán fogalmazta meg véleményét. Szerinte az ellenzék azon állítása, amely szerint leváltották a képviselőház elnökét és alelnökét, egy sikertelen „puccskísérletet” takar, törvény- és szabályellenes, ráadásul az egész folyamatot „érdekes egybeesések” jellemezték.