Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Csodasarok karácsonyra

2018. december 14., péntek, Közélet

Ujjongással és örömmel fogadták tegnap a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium II. R osztályos kisdiákjai Percze László konzult, aki ajándékkal érkezett hozzájuk, miután egyik társuk, Sala Máté Bence sikerrel pályázott és nyert a Miénk a város! című megmérettetésen. Hozzájuk hasonlóan a verseny révén Székelyföld 15 intézményének gyermekközössége gazdagodott Csodasarokkal.  

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A Nemzetpolitikai Államtitkárság immár hatodik éve hirdette meg Miénk a város! elnevezésű online játékát, amelyre 6–10 éves külhoni magyar óvodások és kisiskolások jelentkezhettek egyénileg vagy akár közösségként is. Az egy hónapon át tartó versenybe több mint ötezer Kárpát-medencei gyermeket sikerült bevonni, a nyertesek pedig – mintegy félszázan – 100 ezer forint értékű könyv-, illetve játékcsomagot vehetnek át, köztük fejlesztő és társasjátékokat, vázolta lapunk érdeklődésére Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviselője. Percze László megjegyezte azt is, a játék szorosan kapcsolódik a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett tematikus évhez. Az idei a családok éve volt, így ehhez kötődtek a különböző feladatok, ebben a témában tudták kamatoztatni a család segítségnyújtását, illetve saját kreativitásukat a gyermekek.

Palkó-Nagy Gabriella tanítónő növendékei közül többen is pályáztak, végül Sala Máté Bence teljesítményét díjazták, az ajándékba kapott Csodasarok azonban mind­annyiuké. Társai nemcsak megköszönték kitartását, de meg is tapsolták a szőke kisfiút, aki a játékidő alatt mindvégig szorgalmasan, szeretettel teljesítette a napi feladatokat. Édesanyja, Sala Kinga elmondta, csupán abban segítette fiát, hogy válaszait a megadott honlapra rendszeresen feltöltötte. A tegnap délelőtti bensőséges, derűs díjátadón a másodikosok nagy izgalommal vették birtokba a könyveket, a játékokat és a mesesátrat, örömükben pedig diáktársaik is osztoztak, akikkel együtt az épület előterében közös énekléssel zárták a jeles eseményt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2018-12-14: Világfigyelő - :

Csúcsértekezlet Brüsszelben

Megkezdődött az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos csúcsértekezlete tegnap Brüsszelben, az ülés középpontjában az eredetileg tervezett főbb témák, az euróövezeti reformok és a migráció mellett ismét az Egyesült Királyság kiválása lesz, miután elhalasztották a szavazást a brexit-megállapodásról a brit parlamentben.
2018-12-14: Közélet - Iochom István:

Tisztelgés a hősök előtt (Kézdivásárhely)

Tegnap este az egykori székely katonanevelde épületének utcai boltívénél, a 2009-ben felavatott Kratochvil Károly-mellszobor előtt a Történelmi Vitézi Rend (TVR) Kézdiszéki Állománya szervezésében emlékeztek Kratochvil Károly parancsnokra és a legendás hírű Székely Hadosztály megalakulásának centenáriumára. A résztvevők száma nem haladta meg az ötvenet, de ennek ellenére a rendőrség és a csendőrség éber figyelemmel kísérte a félórás rendezvényt.