Női kosárlabda, Európa-kupaVereség és szomorú búcsú

2018. december 13., csütörtök, Sport

Az idei szezon talán leggyengébb teljesítményével előrukkoló Sepsi-SIC 50–69 arányban kikapott a vendég Orman Genclik együttesétől a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában. A török lányok különösebb megerőltetés nélkül nyerték meg a meccset, és másodikként zárták a D jelzésű négyest, mi pedig vereséggel búcsúztunk a sorozattól. A csoportgyőztes végül a WBC Jenyiszej lett, harmadik a Mersin BSB és negyedik a háromszéki csapat.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A két együttes úgy lépett pályára tegnap este, hogy a D-csoport másik párharcán a hazai környezetben játszó Mersin BSB 90–77 arányban diadalmaskodott a WBC Jenyiszej ellen, s ezzel a tabella második, továbbjutást érő helyére lépett elő. Ilyen körülmények között az Orman sepsiszentgyörgyi vendégszereplése nagyon komollyá vált az ankarai csapat számára, amely csak győzelem esetén kvalifikálhatta magát a playoffkörbe. A Sepsi-SIC számára is nagyon fontos volt az összecsapás: a visszavágás mellett együttesünk győzelemmel akart búcsúzni az Európa-kupától.

A mieink dobták a találkozó első kosarát, ám a 4. percre már 7 ponttal vezetett a török együttes (2–9). Hazai időkérés után is sokat hibáztak támadásban a zöld-fehérek, kosárcsendünket a 6. percben Annemarie Gödri-Părău törte meg (4–9). A folytatásban sem ment a háromszéki lányoknak, akik a negyed végére már 11 pontos hátrányban voltak (8–19). A második játékrészben is folytatódott a vesszőfutásunk, mind védekezésben, mind támadásban tévedtünk. Bár teljesítményünkön nem látszott, de Ioana Ghizilă, valamint Angelika Slamova szorgoskodott, és a SIC 21 szerzett ponttal zárta a második negyedet (29–45).

A nagyszünet alatt nem tudott megújulni a Sepsi-SIC, és hiába visszhangzott az aréna a Mindent bele! rigmustól, lányaink gyengén hozták az elvártat. A 25. percben már 20 ponttal vezetett az Orman Genclik (31–51), és egyre biztosabbá vált a sikerük. Fájdalmas volt látni a hazaiak kínlódását, de a harmadik negyedben a törökök sem remekeltek nagyon, és még így is növelték előnyüket (35–58). A nagyon fáradtnak tűnő zöld-fehér mezes lányok utolsó erőtartalékaikat bedobva harcoltak a zárószakaszban, s Gödri-Părău két egymás utáni triplájának is köszönhetően a 36. percben 45–59 volt az állás. Annak ellenére, hogy a törökök kezükben tartották a mérkőzést, Zoran Mikes tanítványainak sikerült megnyerniük az utolsó negyedet, a találkozó viszont az ankarai együttes 50–69-es sikerével és továbbjutásával ért véget.

A mérkőzés legjobbját az Orman Genclik alakulata adta, miután Kahleah Copper 22 ponttal és 12 lepattanóval zárt, de csapattársa, Aneika Henry is dupla duplával (16 pont, 11 lepattanó) fejezte be a meccset. Tőlünk Gödri-Părău jeleskedett: 15 pontot és 11 leszedett labdát jegyzett.

Női kosárlabda, Európa-kupa, csoportkör, 6. forduló: Sepsi-SIC–Orman Genclik 50–69 (8–19, 21–26, 6–13, 15–11). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Mintegy 1000 néző. Vezette: Kapitány Gellért (magyar), Nemanja Ninković (szerb), Földházi Tamás (magyar). Sepsi-SIC: Ghizilă 10/6, Gödri-Părău 15/9, Higgins 8, Solopova, Whitted 2–Allen, Nagy 6, Slamova 9/3, Demeter, Kovács, Șipoș. Edző: Zoran Mikes. Orman Genclik: Copper 22/6, Henry 16, Ruzickova 8, Sahin, Gardner 17–Gezgin 4, Kavurmacioglu 2, Cirak, Kartaltepe, Ozel, Yilmaz. Edző: Alper Durur.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2018-12-14: Sport - :

Háromgólos vereségbe szaladt a Real Madrid (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A címvédő, csoportelsőként továbbjutott Real Madrid a Santiago Bernabéu Stadionban szenvedett kínos, 3–0 arányú vereséget a CSZKA Moszkva együttesétől a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A mérkőzés a Real európai kupatörténetének legsúlyosabb hazai kudarca volt.
2018-12-15: Kiscimbora - :

A kis fa (Adventi mesék /II. rész/

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy magas hegycsúcs. A hegycsúcson egy kis fácska állt, és arról álmodozott, mi lesz majd belőle, ha megnő. A fácska vágyakozva nézett fel a csillagokra, amelyek úgy szikráztak fölötte, akár a gyémánt.