Számszerűsítették a támogatásokat

2018. december 18., kedd, Gazdakör

Románia Hivatalos Közlönyének 1046-os számában tették közzé az állattenyésztési ágazatban folyósítandó, termeléshez kötött (SCZ), szarvasmarhákra vonatkozó támogatások értékét.

A tejelő szarvasmarhák termeléshez kötött támogatására az országos keret 90,5 millió euró. Egy tejelő szarvasmarha után 340,9 euró támogatás jár. Húsmarhák és ezek keresztezett leszármazottai esetében egy szarvasmarha után 291,4 euró támogatás jár, az erre a célra elkülönített keretösszeg 12 millió euró. A tejelő bivalyok támogatása egyedenként 160,8 euró, a keretösszeg 1,5 millió euró. A termeléshez kötött támogatásokat lejben fizetik ki az Európai Központi Bank 2018. szeptember 28-án érvényes 4,66 lejes euróárfolyamán. A támogatások számadatai alapján országos szinten több mint 265 ezer tejelő tehén, 41 ezer húsmarha és keresztezett egyed, valamint több mint 9000 tejelő bivaly után kapnak támogatást a gazdák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1541
szavazógép
2018-12-18: Gazdakör - Bokor Gábor:

Képzés henteseknek, mészárosoknak (Hiánypótló szakmai rendezvény Nagybaconban)

Új kezdeményezéssel rukkolt elő az AgroSIC Közösségek Közti Társulás. Az elmúlt hétvégén, december 14–16. között hentes- és mészárosképzést szerveztek Erdővidéken. Az előzmény nélküli eseményre Nagybaconban került sor, a szervezésben a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdász hálózata mellett szerepet vállalt a nagybaconi közbirtokosság is. A képzés lebonyolítását támogatta Kovászna Megye Tanácsa, a megyei mezőgazdasági igazgatóság, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, valamint a nagybaconi önkormányzat. A képzésre túljelentkezés volt, ez is mutatja: a hentes- és mészárosképzéssel az AgroSIC hiánypótló eseményt szervezett.
2018-12-18: Gazdakör - :

Új piacok az élő állatoknak

Újból exportálhatók élő állatok a Perzsa-öböl országai felé.