Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Terjeszkedés

2018. december 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Belép a román téglagyártó piacra a hét országban jelen lévő Leier csoport, s átveszi Románia egyik legnagyobb téglagyárát, a jászvásári Brikston céget – közölte az MTI-vel a Leier Hungária Kft. ügyvezetője. Komlós Andor elmondta, hogy a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli.

  • Fotó: Ziarul de Iași
    Fotó: Ziarul de Iași

A román piacra való belépés célja, hogy a Leier itt is megerősítse építőanyag-gyártói pozícióját, protfólióját pedig vázkerámiás falazóelemek széles választékával egészíthesse ki. A Leier 2005 óta van jelen Romániában egy betonüzemmel, ahol a magasépítés, a mélyépítés és a kertépítés számára készítenek termékeket. A Leier csoport az építőanyag-gyártás, a gépkocsi-értékesítés és -szervizelés, az ingatlangazdálkodás, valamint a forma- és gépgyártás ágazataiban működtet vállalkozásokat. A csoportnak az idei évben várhatóan 250 millió euró árbevétele lesz. A jászvásári Brikston mintegy 230 embert foglalkoztat, az idei évre húszmillió euró árbevételt könyvel el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2018-12-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hitel gázvezetékre

A hazai gázhálózatot üzemeltető Transgaz állami vállalat 50 millió euró hitelt kapott az Európai Beruházási Banktól (EIB) saját gázvezeték-hálózatának bővítésére.
2018-12-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

„Elment egy lélek ma ismét a földről, kit szívünk többé el sosem feled, csendesen figyelsz ránk odaföntről, legyen helyettünk Isten veled.” (Szabó Balázs)
Szomorú szívvel, de a jó Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, anyós, nagymama, dédnagymama, keresztanya, anyatárs, rokon, a sepsikőröspataki születésű illyefalvi
JAKAB MARGIT
született ASZTALOS
életének 90. évében 2018. december 18-án csendesen elhunyt.
Földi maradványait december 20-án, csütörtökön 14 órakor helyezzük örök nyugalomra az illyefalvi római katolikus temetőben.
A gyászoló család
734