Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Öreg Sasok új kötetei

2018. december 22., szombat, Közélet

Avagy kettős könyvbemutató rendhagyó környezetben, kitüntetéssel. Bár a rendhagyó környezet csak annyiban igaz, amennyiben a Sugás vendéglő törzsasztala – és közönsége – annak számít, de igazából nem is kivételes környezet, annál is inkább, mert mindkettejüknek – Czegő Zoltánnak és Bogdán Lászlónak is – volt már ugyanott könyvbemutatója.

  • Czegő Zoltán (balról) és Bogdán László (jobbról). Fotó: Albert Levente
    Czegő Zoltán (balról) és Bogdán László (jobbról). Fotó: Albert Levente

Ezúttal a nyolcvanadik évén magát sikeresen túltevő Czegő Zoltán az éppen aktuális utolsó előtti könyvét, az Ítéletidő című verseskötetét, Bogdán László meg a két ciklusban, több mint másfél évtized különbséggel megírt, A démon Berlinben című Lermontov-átiratait tette le az olvasó asztalára. A két szerző egyúttal Arany Sas-díjban is részesült – ez a magánalapítású, célját illetően egyelőre még nem teljesen letisztult kitüntetés onnan ered, hogy Kopacz Attila, a két új könyv kiadója felkérte György Attilát, írjon valami köszöntőfélét a szerzőknek, a Székelyföld szerkesztője meg rákérdezett: annak a két öreg sasnak? Hát így született a Sasok című prózavers, és ez adta az ötletet az Arany Sas-díjhoz is, amelyet Szebeni Zsuzsa, Tamás Sándor és Kopacz Attila alapított és adott át tegnap a Sugásban a kitüntetést kiérdemelteknek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1159
szavazógép
2018-12-22: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Hátra arc

1989. december 22-én Románia lakossága a több évtizedes kommunista diktatúra bukását ünnepelte. Akkor még élt a Kárpátok géniuszának nevezett Nicolae Ceauşescu, de már menekült, bujkált, és az emberek felszabadultan örvendeztek: ismeretlenek ölelkeztek az utcán, és minden arcon mosoly ragyogott.
2018-12-22: Közélet - :

Karácsony üzenete

Történelmi egyházaink vezetői ez év karácsonyán is pásztorlevélben köszöntik híveiket. Igyekeznek rávezetni arra, Jézus születése által mit is ünnepelünk valójában, és megosztják gondolataikat, amelyekből szemlézünk.