Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erősödött a magyar gazdaság

2018. december 29., szombat, Világfigyelő

Idén tovább erősödött a magyar gazdaság, két évtizede nem látott mértékben bővült a teljesítménye, ezt bizonyítja, hogy a harmadik negyedévben 5,2 százalékos volt a növekedés – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap Budapesten újságíróknak.

  • Fotó. MTI
    Fotó. MTI

Kiemelte: a gazdaság növekedésében két húzóerő játszik szerepet: a fogyasztás és a beruházások, a fogyasztás bővülését idén a bérek jelentős növekedése alapozta meg, a beruházási ráta pedig 20 százalék fölötti szintet ért el. Az infláció – bár voltak évközbeni kilengések – 3 százalék alatt marad az év egészét tekintve, a fegyelmezett államháztartási politikának köszönhetően pedig az államháztartási deficit a GDP-hez mérten, uniós szemléletben 2,4 százalék alatt marad idén – mondta Varga Mihály.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2018-12-29: Belföld - :

Vita a vezérkari főnök miatt

Ismét nézeteltérés támadt a szociálliberális kormány és az államfő között: tegnap a Klaus Iohannis által elnökölt Legfelsőbb Védelmi Tanács (LVT) elutasította a védelmi miniszter jelöltjét a hadsereg vezérkari főnöki posztjára, Iohannis pedig elnöki rendelettel meghosszabbította a tisztséget jelenleg betöltő Nicolae Ciucă tábornok mandátumát.
2018-12-29: Világfigyelő - :

Elfogadhatják a megállapodást

A brit külügyminiszter szerint van remény a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről elért megállapodás elfogadtatására a londoni parlamentben, ha az Európai Unió megadja a brit kormány által kért biztosítékokat.