Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elfogadhatják a megállapodást

2018. december 29., szombat, Világfigyelő

A brit külügyminiszter szerint van remény a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről elért megállapodás elfogadtatására a londoni parlamentben, ha az Európai Unió megadja a brit kormány által kért biztosítékokat.

  • Fotó: politico.eu
    Fotó: politico.eu

Jeremy Hunt a BBC brit közszolgálati rádió tegnapi hírmagazinjának nyilatkozva kijelentette: az 585 oldalas kilépési megállapodás egyetlen elemével, az ír–északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére kidolgozott – a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas brexittábora által súlyosan kifogásolt – mechanizmussal van gond. Hunt szerint azonban ez is megoldható, annál is inkább, mivel az EU elfogadta, hogy e mechanizmust csak átmeneti jelleggel lehet alkalmazni. „Most arra lenne szükség, hogy (az EU) pontosan körülírja, mit ért átmeneti jellegen” – fogalmazott a brit külügyminiszter.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2018-12-29: Világfigyelő - :

Erősödött a magyar gazdaság

Idén tovább erősödött a magyar gazdaság, két évtizede nem látott mértékben bővült a teljesítménye, ezt bizonyítja, hogy a harmadik negyedévben 5,2 százalékos volt a növekedés – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter tegnap Budapesten újságíróknak.
2018-12-29: Világfigyelő - :

Elhunyt Ámosz Oz

Meghalt 79 éves korában Ámosz Oz világhírű izraeli író – közölte a The Jerusalem Post izraeli lap online kiadása.