Alpesi síKevésen múlt az első brit arany

2019. január 3., csütörtök, Sport

Az év első napján a norvégiai Oslóban párhuzamos műlesiklófutammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A női versenyt a szlovák Petra Vlhová, a férfit az osztrák Marco Schwarz nyerte.

  • Fotó: AP
    Fotó: AP

A férfiaknál a finálét az osztrák Marco Schwarz és a favorit Marcel Hirschert a negyeddöntőben búcsúztató brit Dave Ryding vívta. Az első futamban az osztrák volt jobb egy hajszállal, a másodikban azonban ezt sikerült ledolgoznia Rydingnak, így jó esélye volt az első brit alpesisívilágkupa-siker megszerzésére, azonban néhány kapuval a vége előtt kaput tévesztett, így az osztrák örülhetett élete első vk-aranyának. A férfiaknál a svájci Ramon Zenhäusern nyakába akasztották a bronzot.

A női döntőbe a szakág két favoritja, az összetett világkupában toronymagasan vezető amerikai Mikaela Shiffrin és Petra Vlhová jutott be. Az első futamot Shiffrin nyerte meg két tizedmásodperccel, azonban a visszavágón a szlovák lány fordítani tudott, és majdnem négy tizeddel előbb ért célba. A harmadik a svájci Wendy Holdener lett.

Eredmény (párhuzamos műlesiklás): * férfiak: 1. Marco Schwarz (osztrák), 2. Dave Ryding (brit), 3. Ramon Zenhäusern (svájci); az összetett vk állása: 1. Marcel Hirscher (osztrák) 656 pont, 2. Max Franz (osztrák) 408 pont, 3. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 392 pont * nők: 1. Petra Vlhová (szlovák), 2. Mikaela Shiffrin (amerikai), 3. Wendy Holdener (svájci); az összetett vk állása: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1114 pont, 2. Petra Vlhová (szlovák) 668 pont, 3. Wendy Holdener (norvég) 454 pont.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 386
szavazógép
2019-01-03: Sport - :

Modrić és Biles a legjobb sportoló (Sportélet)

Luka Modrić horvát labdarúgó, Simone Biles amerikai tornász, valamint a francia labdarúgó-válogatott végzett az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán.
2019-01-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Színház
Megváltozott a Lucy Strate avagy a Kilencek Tanácsa című előadás bemutatójának dátuma.
A Tamási Áron Színház Lucy Strate avagy a Kilencek Tanácsa című előadásának január 3-ra tervezett bemutatóját objektív okok miatt január 4-re halasztották. Az elmaradt produkcióra megvásárolt jegyek visszaválthatóak a Központi Jegyirodában január 3-tól 11-ig, vagy átválthatóak egy másik előadásra.