Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síKevésen múlt az első brit arany

2019. január 3., csütörtök, Sport

Az év első napján a norvégiai Oslóban párhuzamos műlesiklófutammal folytatódott az alpesisí-világkupa. A női versenyt a szlovák Petra Vlhová, a férfit az osztrák Marco Schwarz nyerte.

  • Fotó: AP
    Fotó: AP

A férfiaknál a finálét az osztrák Marco Schwarz és a favorit Marcel Hirschert a negyeddöntőben búcsúztató brit Dave Ryding vívta. Az első futamban az osztrák volt jobb egy hajszállal, a másodikban azonban ezt sikerült ledolgoznia Rydingnak, így jó esélye volt az első brit alpesisívilágkupa-siker megszerzésére, azonban néhány kapuval a vége előtt kaput tévesztett, így az osztrák örülhetett élete első vk-aranyának. A férfiaknál a svájci Ramon Zenhäusern nyakába akasztották a bronzot.

A női döntőbe a szakág két favoritja, az összetett világkupában toronymagasan vezető amerikai Mikaela Shiffrin és Petra Vlhová jutott be. Az első futamot Shiffrin nyerte meg két tizedmásodperccel, azonban a visszavágón a szlovák lány fordítani tudott, és majdnem négy tizeddel előbb ért célba. A harmadik a svájci Wendy Holdener lett.

Eredmény (párhuzamos műlesiklás): * férfiak: 1. Marco Schwarz (osztrák), 2. Dave Ryding (brit), 3. Ramon Zenhäusern (svájci); az összetett vk állása: 1. Marcel Hirscher (osztrák) 656 pont, 2. Max Franz (osztrák) 408 pont, 3. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 392 pont * nők: 1. Petra Vlhová (szlovák), 2. Mikaela Shiffrin (amerikai), 3. Wendy Holdener (svájci); az összetett vk állása: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1114 pont, 2. Petra Vlhová (szlovák) 668 pont, 3. Wendy Holdener (norvég) 454 pont.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2019-01-03: Sport - :

Modrić és Biles a legjobb sportoló (Sportélet)

Luka Modrić horvát labdarúgó, Simone Biles amerikai tornász, valamint a francia labdarúgó-válogatott végzett az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán.
2019-01-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Színház
Megváltozott a Lucy Strate avagy a Kilencek Tanácsa című előadás bemutatójának dátuma.
A Tamási Áron Színház Lucy Strate avagy a Kilencek Tanácsa című előadásának január 3-ra tervezett bemutatóját objektív okok miatt január 4-re halasztották. Az elmaradt produkcióra megvásárolt jegyek visszaválthatóak a Központi Jegyirodában január 3-tól 11-ig, vagy átválthatóak egy másik előadásra.