Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KovásznaNyílik a sípálya

2019. január 8., kedd, Közélet

Ma délután három órakor nyílik meg a közönség előtt a kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípálya. Egyelőre a négyszáz méter hosszú, kék jelzésű pályán lehet sízni, ha az időjárási körülmények kedvezőek maradnak, hétvégén már teljes hosszában használható lesz a pálya.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Jelenleg mintegy negyvencentis a hóréteg, tíz centiméter a természetes hó, a többit a hóágyúk pótolták – mondta el érdeklődésünkre Gyerő József polgármester.
A sípályán három hóágyú dolgozik, de a villamos hálózat elégtelen teljesítménye miatt egyszerre csak kettőt tudnak működtetni. A hótaposót is munkába állították, így a pálya alsó szakaszán jók a síelési körülmények. Ha az időjárás engedi, a hóágyúkat a pálya felső felére költöztetik, így remélhetőleg hétvégére a sípálya teljes hosszában lehet majd síelni – mondta a polgármester.

Mozgalmasnak ígérkezik a hétvége a sípálya melletti műjégpályán is. Szombaton első alkalommal szervezik meg A jég ünnepe névre keresztelt eseményt. Reggel a Kertész Barna vezette kovásznai ifjúsági fúvószenekar fújja majd a toborzót, a nap folyamán ügyességi, gyorsasági korcsolyaversenyeket szerveznek a pályán. Este tábortüzet gyújtanak, a napot jégdiszkó zárja. A sípálya aljában nyitva áll a menedékház, itt a fázósok melegedhetnek, forralt bort, teát, kávét, harapnivalót fogyaszthatnak. A városháza tervei szerint hamarosan a Hóünnepet is megszervezik, ezúttal a sípálya és a mellette lévő szánkópálya lesz az események helyszíne.

Gyerő József elmondta, eddig napszámosokat alkalmaztak a sí- és korcsolyapálya, valamint ezek környékének rendbenntartására, de ez a lehetőség megszűnt. A tavalyi év végén változott a törvénykezés, így napszámosokat csak mezőgazdaságban, erdészetben és vízgazdálkodásnál lehet foglalkoztatni, a sípálya esetében tehát nem élhetnek ezzel a lehetőséggel. Ez nehézséget okoz, de keresik a megoldást a szükséges személyzet biztosítására, hogy a legjobb körülmények között működhessen a kovásznai téli sportközpont – mondta a polgármester.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-01-08: Közélet - Iochom István:

Nőtt az elhalálozások száma (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal anyakönyvi irodájában az elmúlt esztendőben 467 újszülöttet, 291 elhalálozást és 93 házasságkötést vettek nyilvántartásba – tudtuk meg Kovács Mária irodavezetőtől, aki arról is tájékoztatott, hogy az előző évhez viszonyítva tavaly látványosan nőtt az elhalálozások száma.
2019-01-08: Közélet - :

Nyitva a nagy pálya (Sugásfürdő)

A sízők és hódeszkások nagy örömére megnyitották a nagyobbik sípályát is Sugásfürdőn, így nemcsak hosszabbat lehet ereszkedni, hanem lerövidül a sorbaállási idő is, mert a közönség megoszlik a két felvonó között.