Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Közeleg a határidő

2019. január 8., kedd, Belföld

Az egyéni vállalkozók (persoană fizică autorizată – PFA, intreprindere individuală – II) legkésőbb január 16-áig kérhetik, hogy bejegyezzék az Országos Cégjegyzékbe (ONRC) a tevékenységi területeiket, s így illeszkedjenek az új törvényi keretbe – tájékoztat az üzleti környezetért felelős minisztérium tegnapi közleménye.

  • Fotó: bagbox.hu
    Fotó: bagbox.hu

A 2016/182-es törvény értelmében egy PFA-nak legtöbb öt, egy II-nek legtöbb tíz tevékenységi (CAEN) kódja lehet. Ugyanakkor a PFA legtöbb három, az II legtöbb nyolc munkavállalót alkalmazhat. A PFA-k, az II-k és a családi vállalkozások (IF) működését szabályozó, 2016/182-es törvény 2017. január 17-én lépett életbe, és kétéves határidőt szabott meg a tevékenységi területre vonatkozó módosítások elvégzéséhez. A határidő lejárta után 60 nappal, azaz 2019. március 19-étől azokat a vállalkozásokat, amelyek bejegyzett tevékenységei meghaladják a törvény által engedélyezett maximális számot, a cégbíróság hivatalból törli a cégjegyzékből.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-01-08: Belföld - :

Hírsaláta

AZ ELSŐ ROMÁN „UNIKORNISOK”. A múlt év folyamán több romániai vállalkozás értéke is átlépte az egymilliárd dolláros lélektani határt, bekerültek az új keletű, unikornisok névvel jelölt elit társaságba.
2019-01-08: Belföld - :

Nem olcsó az EU-elnökség

Az Európai Unió (EU) Tanácsának soros elnökségét ellátó Románia felkészült egy esetleges megállapodás nélküli brexitre is, de reméli, hogy nem kerül sor erre – nyilatkozta tegnap George Ciamba európai ügyekért felelős miniszter.