Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem olcsó az EU-elnökség

2019. január 8., kedd, Belföld

Az Európai Unió (EU) Tanácsának soros elnökségét ellátó Románia felkészült egy esetleges megállapodás nélküli brexitre is, de reméli, hogy nem kerül sor erre – nyilatkozta tegnap George Ciamba európai ügyekért felelős miniszter.

  • Fotó: libertatea.ro
    Fotó: libertatea.ro

A tárcavezető rámutatott, az Egyesült Királyság 2019 márciusában távozik az EU-ból, addig azonban január 15-én még szavaznia kell a brit parlamentnek a brexitmegállapodásról. A miniszter szerencsétlen forgatókönyvként értékelte a brit EU-tagság esetleges megállapodás nélküli megszűnését, amelyre azonban mind technikailag, mind törvényalkotás szempontjából fel kell készülni. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a román EU-elnökség költségvetése 60–80 millió euróra tehető, januártól június végéig pedig 288 ülés házigazdája lesz Románia, melyek közül a legtöbbet Bukarestben tartják, de Iaşi, Nagyszeben, Kolozsvár, Konstanca, Brassó vagy Gyulafehérvár is szerepel a helyszínek között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-01-08: Belföld - :

Közeleg a határidő

Az egyéni vállalkozók (persoană fizică autorizată – PFA, intreprindere individuală – II) legkésőbb január 16-áig kérhetik, hogy bejegyezzék az Országos Cégjegyzékbe (ONRC) a tevékenységi területeiket, s így illeszkedjenek az új törvényi keretbe – tájékoztat az üzleti környezetért felelős minisztérium tegnapi közleménye.
2019-01-08: Belföld - :

Lemondott az ideiglenes főügyész

A korrupcióellenes ügyészség ideiglenes vezetője, Anca Jurma, a Legfelső Bírói Tanács ügyészi osztályának küldött levelében bejelentette, hogy nem kívánja folytatni az intézmény igazgatását – közölte Tudorel Toader igazságügyi miniszter.