LabdarúgásHúszéves támadó csatlakozott a piros-fehérekhez

2019. január 8., kedd, Sport

A Sepsi OSK hétfő este közleményben erősítette meg a napok óta a sportsajtóban keringő hírt, miszerint csatlakozik a csapathoz Nicolae Carnat. A 20 éves labdarúgó jobb- és balszélsőként, valamint középcsatárként is bevethető.

  • Carnat (balról) nyolc mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban
    Carnat (balról) nyolc mérkőzésen lépett pályára a román élvonalban

A téli időjárási körülmények között is naponta két edzéssel készülő piros-fehérek már túlvannak az orvosi vizsgálatokon. A szünetet követően minden játékos egészségesen tért vissza a csapathoz, senkinek nincs olyan egészségügyi gondja vagy sérülése, amely hátráltatná a felkészülésben. Az edzéseken egy új arc is feltűnt a húsz éves Nicolae Carnat személyében.

A Gyulafehérváron született támadó a Gheorghe Hagi Akadémia növendéke, 2017-ben az angol Wolverhampton Wanderers utánpótlás-csapataiban folytatta pályafutását, majd fél évig a dán Esbjerg együttesét erősítette. A nyáron hazatérve az élvonalban újonc Dunărea Călărași-hoz igazolt, ahol nyolc mérkőzésen – ötször kezdőként, háromszor csereként – lépett pályára.

„Új játékossal erősödött a keret: a mai nap során véglegessé vált, hogy a Sepsi OSK színeiben fog játszani Nicolae Carnat. A 20 éves középpályás, aki legutóbb a Dunărea Călărași játékosa volt, három évre szóló szerződést írt alá klubunkkal. Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben” – olvasható a háromszéki labdarúgóklub közleményében. A fiatal labdarúgó közösségi oldalán egy fotó kíséretében örömmel jelentette be, hogy a szentgyörgyi csapathoz igazol, továbbá jelezte, számára új kihívás ez, és törekszik túlszárnyalni az elvárásokat.

 

 

„Carnat játékjogának megszerzését elsősorban az indokolta, hogy a huszonegy év alatti labdarúgók terén hiányos a játékosállományunk, ráadásul a következő idénytől már két utánpótlás-korosztályú labdarúgónak is pályán kell lenni minden mérkőzésen. A jövőre gondolunk, és ezen a téren is feltétlenül erősíteni akarunk. Tárgyalásokat folytatunk másokkal is. Remélem, néhány napon belül beszámolhatunk majd újabb igazolásokról” – nyilatkozta Bokor János sportigazgató. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 372
szavazógép
2019-01-08: Belföld - :

Lemondott az ideiglenes főügyész

A korrupcióellenes ügyészség ideiglenes vezetője, Anca Jurma, a Legfelső Bírói Tanács ügyészi osztályának küldött levelében bejelentette, hogy nem kívánja folytatni az intézmény igazgatását – közölte Tudorel Toader igazságügyi miniszter.
2019-01-08: Közélet - Nagy D. István:

Késnek a nyugdíjak

Pár napos csúszásra Háromszéken is számíthatnak azok a nyugdíjasok, akiknek a Román Posta juttatja célba járandóságukat. Az ok országos, az év elejei hivatalos munkaszüneti napokon az államkincstár működése is szünetelt, nem történtek átutalások, így a postatársaság folyószámláira késéssel érkezett be az összeg. Köllő Piroska, a Kovászna Megyei Nyugdíjpénztár munkatársa szerint a folyósítás már ezen a héten elkezdődött, legtöbb két-három nap csúszással érkezik meg a pénz a jogosultakhoz.