Autósport, Dakar-raliAl-Attijah nyerte az első szakaszt

2019. január 9., szerda, Sport

A kétszeres bajnok katari Nasszer al-Attijah nyerte meg a Peruban zajló Dakar-rali első szakaszát, melyet a magyar Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a 42. helyen fejezett be.

  • Fotó: dakar.com
    Fotó: dakar.com

A Lima és Pisco közötti 84 kilométeres távot al-Attijah alig egy óra alatt tudta le hétfőn, két perccel előzte meg a címvédő spanyol Carlos Sainzot. Szalayék kiváló szakaszt produkáltak, a 83. helyről rajtoltak, és a 84 kilométeres futamon több tucat vetélytársukat is sikerült megelőzniük. A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Bort győzött, míg az Autonet Motorcycle Team szatmári versenyzője, Gyenes Emánuel a verseny honlapja szerint a 68. helyen ért célba, 1 óra, 22 perc és 41 másodperc alatt teljesítve a speciális szakaszt.

Eredmények (1. szakasz/Líma-Pisco, 84 km): * autó: 1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 1:01:41 óra, 2. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, X-Raid) 1:59 perc hátrány, 3. Jakub Przy­gonski, Tom Colsoul (lengyel, román, X-Raid) 2:00 perc hátárny... 42. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 20:21 perc hátrány * motor: 1. Joan Barreda Bort (spanyol, Honda) 57:36 perc, 2. Pablo Quintanilla (chilei, Husqvarna) 1:34 perc hátrány, 3. Ricky Brabec (amerikai, Honda) 2:52 perc hátrány... 6. Gyenes Emánuel (KTM) 25:05 perc hátrány.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2019-01-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Huszárakadémia
A Bálványosi Vár panzió a Huszárakadémia számára megszokott időpontban, január 19–20-án, ismét visszavárja Erdély és az összmagyarság katonai hagyományőrzőit.
2019-01-09: Sport - :

Új csapatvezető a Ferrari élén (Forma–1)

A Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy meneszti Maurizio Arrivabene csapatvezetőt. Helyét az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto veszi át.