Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Németországi adatlopásLetartóztattak egy gyanúsítottat

2019. január 9., szerda, Világfigyelő

A német rendőrség őrizetbe vett egy 20 éves férfit, akit több száz politikus, művész és újságíró személyes adatainak ellopásával és nyilvánosságra hozatalával gyanúsítanak – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A férfi beismerő vallomást tett.

  • Fotó: Imago
    Fotó: Imago

A gyanúsítottról egyelőre csak annyit tudni, hogy tanuló, és Hessen tartományban él szülei­vel egy lakásban. A lakásban vasárnap házkutatást tartottak, és már akkor őrizetbe vették a diákot, de a szövetségi bűnügyi hivatal csak most adott tájékoztatást erről. A Spiegel úgy tudja: mielőtt odaértek volna a rendőrök, a diák addigra megsemmisítette a számítógépét. A lap rendőrségi forrásokból úgy értesült: a diák egyedül követte el tettét, nincs is igazán tisztában azzal, hogy milyen súlyos bűncselekményt követett el ezzel, és nem áll kapcsolatban külföldi titkosszolgálatokkal. A diákot kémkedéssel és jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsítják.

Hétfőn arról számolt be a német sajtó, hogy tanúkat hallgattak meg, és Heilbronnban is házkutatást tartottak. Ott egy 19 éves informatikai szakembert hallgattak ki órákon keresztül, lefoglalták az informatikai eszközeit, és még a szemetét is tüzetesen átvizsgálták. A G0d nevű felhasználó Twitter-fiókján több száz német politikus, művész és újságíró ellopott személyes adatát tették közzé. Az eddigi vizsgálatok szerint az adatlopás 994 embert érint, többnyire aktív és volt politikusokat. Az esetek túlnyomó többségében csupán kapcsolattartási adatokhoz – telefonszámokhoz, e-mail-címekhez, postacímekhez – jutottak hozzá, nagyjából 50 esetben pedig érzékeny személyes információkat, például családi eseményeken készült felvételeket is szereztek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-01-09: Világfigyelő - :

Kilenc EU-tagállam fogadna menekülteket

Kilenc európai uniós tagállam hajlandó lenne befogadni menekülteket a Málta partjainál veszteglő két mentőhajóról. Ez azonban még nem jelenti az ügy lezárását, Valletta ugyanis egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy az elmúlt hetekben partra szállított menedékkérőket is osszák szét e megoldás keretében – jelentette tegnap a Politico.
2019-01-09: Világfigyelő - :

Ragaszkodik Kína az átnevelőtáborokhoz

Peking a bírálatok ellenére ragaszkodik a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen létesített átnevelőtáborai fenntartásához, de kevesebb embert küldene oda – közölték kínai tisztségviselők, miután néhány külföldi médium képviselői bepillanthattak a kínaiak által oktatótábornak nevezett létesítmények falai mögé.