Kovásznán nőtt a házasságkötések száma

2019. január 10., csütörtök, Közélet

Meghaladta a születések számát az elhalálozások száma a tavalyi évben Kovásznán.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az adatokból nem lehet a város népességét illető következtetést levonni, ugyanis a kovásznai szülészetre a környékbeli településekről is érkeznek anyák, ugyanakkor a kovásznai várandósok sok esetben más kórházak szülészetét választják. A kovásznai népességfogyást, illetve -gyarapodást mutató statisztikai adatok februárban lesznek elérhetők – mondta el érdeklődésünkre Dancs Ibolya anyakönyvvezető.
Tavaly 106 születést jegyeztek a kovásznai szülészeten. Ez csökkenő tendenciát mutat, hiszen egy évvel korábban, 2017-ben még 128 újszülött látta meg a napvilágot a fürdőváros kórházában. Ezzel szemben 2018-ban 130 halotti igazolványt kellett kiállítaniuk az anyakönyvi hivatalban, ez több, mint a 2017-ben bekövetkezett halálesetek száma, akkor 110-en hunytak el Kovásznán.
Jó hír viszont, hogy nőtt a házasságkötések száma. 2018-ban 51 pár esküdött örök hűséget az anyakönyvvezető előtt, míg 2017-ben csupán 48 pár hivatalosította kapcsolatát.
A kovásznai anyakönyvi hivatalban tavaly egyetlen házasság közös megegyezéssel való felbontását sem kérték – tudtuk meg Dancs Ibolyától.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2019-01-10: Közélet - :

A régió hangját viszik a nagyvilágba (Online rádió Baróton)

Nem telnek eseménytelenül az év első napjai Erdővidéken, hiszen nemrég avatták fel Baróton az üzletkötő központban a térség első magyar nyelvű online rádiójának székhelyét, állomását.
2019-01-10: Közélet - :

Tűzszerészeti eszközöket foglaltak le

Több mint 50 kg törvénytelenül birtokolt, forgalmazott vagy használt pirotechnikai eszközt foglaltak le a rendőrök a szilveszteri időszakban tartott ellenőrzések során Háromszéken.