KézdivásárhelyNyolc kiállítás az Incze László Céhtörténeti Múzeumban

2019. január 11., péntek, Közélet

Idén a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete nyolc időszakos tárlatot szervez – tudtuk meg Dimény Attila intézményvezetőtől. Az új esztendő első kiállítása, a hetvenéves Vetró András szobrász egyéni tárlata január 13-án 12 órakor nyílik meg.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy az Incze László Céhtörténeti Múzeumnak 2018-ban 11 279 látogatója volt, közülük 1296 felnőtt, 1514 nyugdíjas és diák egyéni látogató, 150 diákcsoport (összesen 3673 tanuló), 175 család (670 személy), 4126-an pedig ingyenesen nézték meg a múzeum tárlatait, közülük mintegy ezren az intézmény által szervezett rendezvényeken vettek részt, ide tartoznak a hivatalos küldöttségek is. Az ingyenes látogatók többségét a hét év alatti gyermekek jelentik

.Az igazgató tájékoztatása szerint idén nyolc kiállítás szerepel a múzeum programjában. A vasárnap megnyíló Vetró-tárlat március elejéig tekinthető meg, ezt követi a március 15-e tiszteletére szervezendő ünnepi kiállítás. Májusban a Nagy Mó­zes Elméleti Líceum rajztagozatának évzáró kiállítására, júniusban Osztálytabló címmel a marosvásárhelyi Művészeti Líceum 1963-as végzettjeinek közös tárlatára kerül sor. Júliusban nyílik meg az Incitato-tábor zárókiállítása, augusztus-szeptemberben pedig Vajna K. László kézdivásárhelyi festőművész egyéni kiállítása. Októberben Köllő Margit sepsiszentgyörgyi textil- és grafikusművész egyéni tárlatára, novemberben pedig a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Központ Balassi Intézetének kiállítására kerül sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2019-01-11: Kármentő - Kuti János:

Kézhez vettük az uniót

Ha egy egyetemistának csak egy hét kell arra, hogy felkészüljön az egyéves tananyagból, vagy egy sofőriskolába járónak harminc óra elégséges, hogy letegye a sofőrvizsgát, akkor nekünk hogyne lett volna bőven elég szűk másfél hónap arra, hogy kormányunkkal az élen felkészüljünk az Európai Unió (EU) Tanácsának vezetésére.
2019-01-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Megnyirbálták a napszámostörvény

Korlátozza egy, a tavaly év végén megjelent jogszabály azokat a tevékenységeket, melyek elvégzésére a munkáltatók napszámosokat alkalmazhatnak. A 2018. december 28-i 114-es kormányrendelet értelmében idén január elsejétől mindössze három ágazatban foglalkoztathatóak napszámosok. Akik megszegik a rendelkezést, tetemes – legkevesebb 10 ezer, legtöbb 20 ezer lejes – bírságot kockáztatnak.