Elővigyázatosságra int a rendőrség

2019. január 11., péntek, Közélet

Legyünk elővigyázatosak, körültekintőek, akár gépkocsit vezetünk, akár gyalogosan közlekedünk – int a Kovászna megyei rendőrség tegnapi közleményében.

A meteorológiai előrejelzések szerint havazásra számíthatunk, ezért közlekedjünk az átlagosnál óvatosabban. Gépjárművel csak akkor keljünk útra, ha feltétlenül szükséges – ajánlják a rendőrök. Vezetéskor legyünk körültekintőek, tartsunk a megszokottnál jóval nagyobb követési távolságot, és irányváltáskor jó idejében jelezzünk. Csúszós úton ne fékezzünk, vezessünk óvatosan és hagyatkozzunk a motorfékre. Ködös útviszonyok között használjuk a ködlámpát.

Elindulás előtt ellenőrizzük az akkumulátor állapotát, az ablaktörlőket, használjunk fagyálló folyadékot az autóban. Ami nagyon fontos: a gépjárművet feltétlenül lássuk el téli gumiabronccsal. A rendőrök a gyalogosokat is óvatosságra intik. Legyenek elővigyázatosak az úttesten való átkeléskor, csak akkor induljanak el, ha a közlekedő gépkocsi elég távol van, és biztosak abban, hogy vezetője észrevette szándékukat. Ne feledjék, hogy csúszós úton nagyobb a féktávolság, és az autó is kisodródhat. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2019-01-11: Jegyzet - László Zsuzsa:

Ez nem a reklám helye..

Miként lehet, hogy ugyanazon a napon, pár óra leforgása alatt ennyire másképp viselkedem? Délben az egyetlen  (tudomásom szerint) éjjel-nappal nyitva tartó üzlet kasszásnőjétől megkérdem, hogyan bírta az ünnepek alatti őrületet, amikor mindenki itt tolongott végeláthatatlan sorokban. Hiszen minden alkalommal őt találtam bent.
2019-01-11: Közélet - :

Ellenőrizték a veszélyes kutyákat

Országos akció keretében a Kovászna megyei rendőrség munkatársai a tavalyi év folyamán ellenőrizték a harci és veszélyes kutyák tartási körülményeit.