Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ellenőrizték a veszélyes kutyákat

2019. január 11., péntek, Közélet

Országos akció keretében a Kovászna megyei rendőrség munkatársai a tavalyi év folyamán ellenőrizték a harci és veszélyes kutyák tartási körülményeit.

  • Fotó: Corso
    Fotó: Corso

A közrendészek 378 háromszéki gazdánál végeztek ellenőrzést a harci ás agresszív kutyák tartását szabályozó jogszabály (a 2002/55-ös sürgősségi kormányrendelet és az azt elfogadó 2003/60-as törvény) alapján – közölte tegnap a főkapitányság sajtóirodája. Az ellenőrök 9 szabálysértésért 4000 lej összértékben róttak ki bírságot, és két, az idézett jogszabály szerinti bűncselekményért indítottak eljárást.

Az akció során további 9, nem kutyatartással kapcsolatos bűncselekményt is észleltek. Az ellenőrzéseket idén is folytatják. A rendőrség felhívja a kutyatartók figyelmét a jogszabály betartására. Emlékeztet: a törvény értelmében harci kutya a pitbull, boerboel, bandog, a második csoportba tartozó veszélyes eb az amerikai staffordshire terrier, tosza inu, rottweiler, argentin dog, nápolyi, brazil és angol masztiff, kaukázusi juhász és cane corso. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 246
szavazógép
2019-01-11: Közélet - :

Elővigyázatosságra int a rendőrség

Legyünk elővigyázatosak, körültekintőek, akár gépkocsit vezetünk, akár gyalogosan közlekedünk – int a Kovászna megyei rendőrség tegnapi közleményében.
2019-01-11: Világfigyelő - :

Kiállt a sajtó elé Orbán Viktor (Magyarország)

Több mint két órán keresztül válaszolt a magyar és nemzetközi sajtó kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök. Egyebek mellett kijelentette, a májusi EP- választáson a bevándorlásellenesek és bevándorláspárti erők csapnak össze, s kifogásolta, hogy az Európai Néppárt csak bevándorláspárti erőkkel keres együttműködést. A rendkívüli kormányinfón kritikus kérdések is elhangzottak. Több rendben visszatérő kérdések firtatták a miniszterelnök családjának és barátainak vagyonosodását, ezeket Orbán Viktor azzal utasította el, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a korrupció esetében csak a zéró tolerancia elfogadható. A túl­óratörvény miatti tüntetésekre figyel, de fenntartja, hogy a jogszabály jó, és véleménye szerint ezt az élet is igazolja majd.