Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aggódnak a juhászok

2019. január 15., kedd, Gazdakör

Alig kezdődött el a bárányozás, a juhászok máris aggódnak, hogy idén sem lesz ára a bárányhúsnak.

A juhtenyésztők a katolikus és ortodox húsvét függvényében igazítják a bárányozások időszakát. Idén a katolikus húsvét április 21-re, az ortodox 28-ra esik, így a két ünnepre gyakorlatilag ugyanazon korú bárányokat tudják piacra vinni. A kereslet azonban folyamatosan csökken, így a juhászok attól félnek, gond lesz a vágott bárány értékesítésével. A borúlátók úgy vélik, az élő bárány kilogrammjáért 4–5 lejes, tisztességtelen árat fognak kapni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-01-15: Gazdakör - :

Csökkenő támogatás

Meghatározták az állattenyésztési szektorban érvényes, termeléshez nem kötött, Országos Átmeneti Támogatások (ANT) összegét.
2019-01-15: Belföld - :

Forrongás a bűnözők miatt

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezéséről szóló tervezetet nyújt be a parlamentben a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ), a Nemzeti Liberális Párt (NLP) pedig módosító javaslatot dolgoz ki, ugyanakkor egyszerű indítványt nyújt be Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen. A téma azért került ismét napirendre, mert a hétvégén halálosan megkéseltek egy fiatalembert Medgyesen, és mint kiderült, a három gyanúsított közül kettő a jogorvoslati törvény alapján szabadult a börtönből, a harmadik szintén visszaeső bűnöző.