Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elektromos töltőállomásokra pályáznak

2019. január 17., csütörtök, Közélet

Három új töltőállomást kíván létrehozni Sepsiszentgyörgy önkormányzata elektromos meghajtású gépjárművek számára. A beruházáshoz szükséges anyagiakra a környezetvédelmi alapnál lehet pályázni, de előbb meg kellett találni a megfelelő helyszíneket.

Sztakics Éva alpolgármester szerint ez nem volt nagyon egyszerű, mert olyan, a város saját tulajdonában levő, telekkönyvezett területeket kellett azonosítani, amelyek közelében transzformátorállomás is van a hirtelen nagy áramfogyasztás biztosítására. Ezek a következők: a Művész mozi melletti parkoló, a Sepsi Aréna parkolója, valamint a sugásfürdői parkoló. A három töltőállomás kialakítása összesen 771 ezer lejbe kerül, ebből tíz százalék a város önrésze. A helyi tanács rábólintott a kezdeményezésre. A teljes egészében elektromos meghajtású gépkocsik tulajdonosainak egyébként kedvezményeket is biztosítanak Sepsiszentgyörgyön, sem adót, sem parkolódíjat nem kell fizetniük, a hibrid (részben elektromos) meghajtású járművekre pedig idén mindössze 25 százalékos adót róttak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2019-01-17: Közélet - Farkas Réka:

Elégedetlenek a néppártosok (Sepsiszentgyörgy)

Idéntől az ellenzéki szerepre helyezi a hangsúlyt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi frakciója a városi tanácsban, rámutatnak a hibákra – mondta el Bálint József helyi elnök. A tavalyi évet értékelő összefoglalója végén kifejtette, eddig hallgattak bizonyos dolgokról, hogy némi eredményt érjenek el, nem maguknak, hanem a város polgárainak, de a többségi RMDSZ sorra felrúgott minden alkut, megszegte az ígéreteket, így ők sem lesznek többé „olyan barátságosak”.
2019-01-17: Közélet - Bokor Gábor:

Lovas sízés a Benedek-mezőn

Újfajta téli szórakozási lehetőség, sportág vert gyökeret Háromszéken. A főként északi országokban honos vontatott sízést (síjöring – a sízőt ló, kutya vagy motoros jármű vontatja a havon) a korábban Bodokon székelő, most a Benedek-mező közelébe költözött Szellő Lovarda hozta Sepsiszentgyörgy mellé. Gajzágó Áron lovardatulajdonos Simon Lajossal együtt kezdte el a síjöringet, náluk a sízőt lóval vontatják. Az új attrakció egyre népszerűbb, hétköznap délutánonként sokan kipróbálják a lovas sízést, amíg a hó tart, mindenki kipróbálhatja az új lehetőséget.