Rakonczay Gábor álma

2019. január 19., szombat, Magazin

Fiatalkori álma volt a Déli-sark meghódítása Rakonczay Gábornak, aki a magyarok közül elsőként érte el a Föld legdélebbi pontját.

Az M1 tévécsatorna kedd esti műsorában azt mondta: „balhéból” nem lehet megcsinálni ezt az expedíciót, általában azok tervezik el, akiknek gyerekkori álma volt, ahogy neki is.

A négyfős expedíció sikeres volt, mivel mindenki elérte a Déli-sarkot, de elmondása szerint nem vesztett a motivációjából, ha holnap vissza lehetne menni, akkor indulna. Hozzátette: 12 éve szervez magának hasonló utakat, a következő 5 évre is vannak már tervei, de részleteket nem árult el.

Rakonczay Gábor január 7-én érte el a Déli-sarkot. Az extrém­sportoló az Antarktisz partjáról indulva 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot, egy 94 kilós szánt húzva maga után.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1616
szavazógép
2019-01-19: Magazin - :

Kányádi-emlékkiállítás

Kányádi Sándor-emlékkiállítás nyílik vasárnap a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban. Miklós Zoltán, a múzeum igazgatója elmondta: a tavaly meghalt költő Székelyudvarhelynek és Budapest I. kerületének is díszpolgára volt. Ezért döntöttek úgy, hogy továbbgondolják és egy multimédiás változatban Székelyudvarhelyen is bemutatják azt a kiállítást, amely tavaly ősszel a budapesti Virág Benedek Házban idézte meg a költő emlékét.
2019-01-19: Magazin - :

Piedone nyomában

A magyar–olasz kulturális kapcsolatokat erősítheti a Piedone nyomában című dokumentumfilm, amely a legendás olasz színésznek, Carlo Pedersolinak állít emléket, és amelyet Király Levente az M5 kulturális csatorna munkatársa készített – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató.