KézdivásárhelyKeresik az idei Pro Urbe díj jelöltjeit

2019. január 22., kedd, Közélet

Incze László (1928–2007) történész, múzeumalapító, Vikol Kálmánné Poller Erzsébet magyartanár és dr. Szőcs Géza Mihály nyugalmazott egyetemi tanár, közíró mellé negyedik Pro Urbe díjasát keresi Kézdivásárhely önkormányzata. A céhes város második legfontosabb kitüntetését húszéves szünet után a tavalyi városnapokon adományozták Szőcs Géza Mihálynak. Az idei Pro Urbe díjra március 15-ig várják a javaslatokat.

  • Szőcs Géza Mihály a tavalyi díjkiosztó ünnepségen. A szerző felvétele
    Szőcs Géza Mihály a tavalyi díjkiosztó ünnepségen. A szerző felvétele

Pro Urbe díjat kaphat bármely kézdivásárhelyi születésű vagy Kézdivásárhelyen élő személy, aki tevékenységével hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez, tettei kimagaslóak, és betöltötte 70. életévét. Pro Urbe díjat csak élő személynek lehet adományozni. A jelölési feltételek a következők: az iratcsomót a javaslattal a polgármesteri hivatal iktatójába kell letenni vagy elküldeni a presskezdi@gmail.com e-mail-címre legkésőbb március 15-én 10 óráig. Az iratcsomónak tartalmaznia kell egy indoklást, amelyben a jelölő elmagyarázza, miért javasolja a személyt Pro Urbe díjra, egy ajánlást, amelyet legalább három másik személy támogat aláírásával, továbbá minden olyan dokumentumot, amit a jelölő fontosnak tart hozzáfűzni a jelölési iratcsomóhoz. Miután a javaslatokat iktatták, a jelöléseket a kommunikációs iroda ellenőrzi, majd továbbítja a városi önkormányzat művelődési bizottságának, mely a jelölések alapján javaslatot tesz a Pro Urbe díjas személyre. A díjat tanácshatározattal ítélik oda. A tanácshatározatnak már tartalmaznia kell a jelölt laudációját is. A döntést követően a Pro Urbe díjat Kézdivásárhely polgármestere az Őszi sokadalom idején rendkívüli tanácsülésen adja át.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 987
szavazógép
2019-01-22: Kármentő - Váry O. Péter:

Vivat technologiae 3

Úgy látszik, ez a témakör – mármint a mifelénk alkalmazott műszaki csodák – is jó sok megírnivalót tartogat. Ezúttal is egy áram működtette készülékkel indítunk, teszünk egy érdekes kitérőt, hogy végül levonhassuk a következtetést (ha bárki e felvezető után arra gondol, most holmi esszé következik tudományosan megalapozott érvekkel, kiábrándítjuk: nem lépjük túl egy tényekre alapozott jegyzet kereteit).
2019-01-22: Közélet - :

Káosz a sugásfürdői parkolókban (Mai levelünk)

Szép telünk van, adottak a feltételek a téli sportok kedvelőinek. Akinek sízni, hódeszkázni, szánkózni támad kedve, Sepsiszentgyörgyhöz igen közel, Sugásfürdőn megteheti. Csakhogy amikor megérkezel, szomorúan tapasztalod, hogy az autók tulajdonosai ott hagyják járműveiket, ahol éppen érik.