Mai levelünkKáosz a sugásfürdői parkolókban

2019. január 22., kedd, Közélet

Szép telünk van, adottak a feltételek a téli sportok kedvelőinek. Akinek sízni, hódeszkázni, szánkózni támad kedve, Sepsiszentgyörgyhöz igen közel, Sugásfürdőn megteheti. Csakhogy amikor megérkezel, szomorúan tapasztalod, hogy az autók tulajdonosai ott hagyják járműveiket, ahol éppen érik.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Figyelmen kívül hagyják, hogy esetleg ott állnak meg, ahol hétvégi házak felé vezetne út. Sőt, számtalanszor láthattuk, hogy a sípálya működtetője kiteszi a vasállványt, amely tiltja, hogy megállítsák ott az autót, a vezető azonban kiszáll és arrébb tolja azt, majd, mint aki jól végezte dolgát, nyugodtan leparkol...

Vasárnap baleset történt a sípályán. Szomorú volt végignézni, hogy kínlódott a mentőautó sofőrje, háttal az autóval, villogó lámpákkal, előbb hogy megközelítse a sérültet, majd valahogy kikeveredjen és vigye a beteget.
A két pálya közt az úton a hó 20–30 centiméter mély, nem lehet lépni. Kérdésünk az lenne, kinek a feladata, hogy ezt a havat eltakarítsa? Nem lehetne megoldani, hogy este vagy talán reggel a hóeltakarító eltolja a havat, ezzel is megnagyobbítva a teret, ahol az autókat lehet hagyni, hogy megfelelően, kulturált körülmények között lehessen parkolni?

Figyeljünk oda egymásra, tiszteljük egymást azzal, hogy nem álljuk el egymás útját, és megkérjük a köztisztasági vállalatot, végezzék el a hótakarítást a sugásfürdői parkolókban is.

Székely-Nemes Zsuzsanna

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 566
szavazógép
2019-01-22: Közélet - Iochom István:

Keresik az idei Pro Urbe díj jelöltjeit (Kézdivásárhely)

Incze László (1928–2007) történész, múzeumalapító, Vikol Kálmánné Poller Erzsébet magyartanár és dr. Szőcs Géza Mihály nyugalmazott egyetemi tanár, közíró mellé negyedik Pro Urbe díjasát keresi Kézdivásárhely önkormányzata. A céhes város második legfontosabb kitüntetését húszéves szünet után a tavalyi városnapokon adományozták Szőcs Géza Mihálynak. Az idei Pro Urbe díjra március 15-ig várják a javaslatokat.
2019-01-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Új iskola épül tavasszal (Kommandó)

Papírforma szerint négy év alatt kell elkészülnie a kommandói új iskola épületének, a kivitelezési szerződést már aláírták, így tavasszal indulhat is a munka. A két éve tűz martalékul esett Horn Dávid Általános Iskola javára széles körű összefogás révén gyűltek az adományok – civilek és vállalkozások, önkormányzatok és kormányzati szervek jóvoltából –, az anyagiakból egyebek mellett a szükséges tanfelszerelést is pótolták, a felajánlott több ezer könyvből pedig a tanoda könyvtárának állományát gyarapítják.