Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Várják a kisbaconi út korszerűsítését

2019. január 23., szerda, Közélet

A napokban több, Nagybacon önkormányzata által meghirdetett közbeszerzési eljárás zárul le. Simon András polgármester abban bízik, hogy ez alkalommal nem bukkannak fel olyan meglepetésszerű akadályok, mint az elmúlt években, és idén közművesítik a falvakat, aszfaltoznak az elmaradt részeken, és elkezdődik a magyarhermányi iskola bővítése is.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A bibarcfalvi letérőtől Magyarhermányig tartó 45-ös községi út kisbaconi szakaszán régóta áldatlan állapot uralkodik. Az első gondot a tervező és a kivitelező közötti, hosszabb ideig tartó szakmai vita jelentette, majd a kezdeti elképzeléseket kellett módosítani, ami jelentősen, több mint húsz százalékkal növelte a költségeket, ezért a közbeszerzési eljárást meg kellett semmisíteni; a helyzetet pedig tovább bonyolította, hogy időközben lejárt az építési engedély határideje.

Az új versenytárgylás győztesét a napokban hirdetik ki, de még nem lélegezhetnek fel – állítja a község első embere. Időhúzást jelentene, ha valamelyik vesztes fél fellebbezést nyújtana be, valamint az is, ha nem mutatna kellő komolyságot a nyertes cég. Mert saját bőrükön tapasztalták meg tavaly, hogy az utolsó pillanatban is el lehet bukni a jól előkészített tervet is: a Szárazajta felé vezető utat, a szárazajtai, nagybaconi és kisbaconi mellékutcák korszerűsítését magában foglaló projektjük közbeszerzését azért kellett elölről kezdeniük, mert a nyertes nem tudta bizonyítani, hogy rendelkezésére áll a garanciapénz.

„Megértem a kisbaconiakat és az utat szintén használó magyarhermányiakat, hogy háborognak a rossz út miatt, de azt hiszem, nagyobb lett volna a felháborodásuk, ha azelőtt aszfaltozunk volna, mint hogy a víz- és szennyvízvezetéket lefektettük, és most azok kedvéért feltörnénk azt. Nagyon bízom abban, hogy amint a hó elolvad, a munka elkezdődik, s megvalósul minden elképzelésünk. A siker rajtunk nem fog múlni: a szükséges pénz a rendelkezésünkre áll, számláinkat bármikor tudjuk fizetni” – nyilatkozta Simon András.

A magyarhermányi iskola és óvoda bővítésének kivitelezésére kiírt pályázat leadási határideje is a végéhez közeleg. Némi izgalomra ez is ad okot: tavaly ketten jelentkeztek, de árajánlatot végül egyikük sem tett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2019-01-23: Közélet - Fekete Réka:

Nyakunkon az influenza

A húszat is meghaladta az idei influenzaszezon halálos áldozatainak száma, az egészségügyi minisztérium mégsem ismeri el, hogy járvány van. Háromszéken is egyre többen fordulnak orvoshoz súlyos felső légúti panaszokkal, Sepsiszentgyörgyön a kórházi beutalások száma is megnövekedett, ezért a  Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a beteglátogatás korlátozását tervezi.
2019-01-23: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Keresik az állástalan fiatalokat

Nehéz hatékonyan teljesíteni Háromszéken azon pályázat előírásait, amely révén azokat a fiatalokat vonnák be a munkaerőpiacra, akik nem vesznek részt oktatásban, semmiféle képzésben, de a munkaerő-foglalkoztatási ügynökségek nyilvántartásaiba sem kerültek be. Ők az úgynevezett NEET kategóriába sorolt ifjak, akiknek azonosítása érdekében a megye összes települését felkeresik a program képviselői.