Viorica Dăncilă BrüsszelbenElsődleges a migráció kezelése

2019. január 25., péntek, Belföld

Mivel az európaiak legfőbb aggodalmát a migráció okozza, Európa egyik legfontosabb feladatának kell lennie, hogy hatékonyan kezelje a probléma gyökerét és a migránsok beáramlását az Európai Unióba – hangsúlyozta Viorica Dăncilă kormányfő Brüsszelben az uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén.

Dăncilă az EU soros román elnökségének prioritásairól folytatott vitán kijelentette, meg kell erősíteni Európát a migrációs beáramlás okozta kihívások kezelése érdekében, amelyhez az uniós határok védelmének fokozására van szükség. Meg kell védeni az európaiak békéjét és biztonságát, amelyhez a migráció kiinduló és tranzitországaival folytatott szoros együttműködésre, a tagállamok közös munkájára van szükség. A kormányfő szerint a közelgő európai parlamenti választások kampányideje alatt és az után is közösen kell fellépni mindenfajta diszkriminatív tendencia ellen. Európának az emberi méltóság erősítésére, a társadalmi egyenlőtlenségek lebontására kell törekednie, beleértve a nők és a férfiak közötti különbségtétel megszüntetését és a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatását.
Kiemelte, hogy meg kell őrizni a polgárok pozitív hozzáállá­sát az uniós intézményekhez. Ehhez azonban szerinte bizonyítani kell, hogy az uniós intézmények képesek eredményeket felmutatni. Közel kell tartani a polgárokat a döntéshozatalhoz, az európai politikához, ellenkező esetben elvesztik támogatottságukat. A román uniós tanácsi elnökség most kezdődött hat hónapja meghatározó időszak lesz, amelynek során meg kell mutatni, hogy az európai szinten hozott intézkedések konkrét előnyökkel járnak a polgárok számára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1716
szavazógép
2019-01-25: Belföld - :

Tetemes budapesti támogatás (Pápai látogatás)

Soltész Miklós szerint Ferenc pápa június elsejére tervezett csíksomlyói látogatása történelmi lehetőség a térségben élő nemzetek egymásra találására, megbékélésére, közös ünnep, az itt élő népek ünnepe. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Csíksomlyón beszélt erről a kegytemplom előtt tegnap délután. Az államtitkár közölte: a magyar kormány első lépésben 20 millió forint nagyságrendű támogatást nyújt az előkészületekhez.
2019-01-25: Belföld - :

Ultimátum az Európai Bizottságtól

Több mulasztás jóvátételére szólította fel tegnap Romániát, valamint több más tagországot az Európai Bizottság.