Ultimátum az Európai Bizottságtól

2019. január 25., péntek, Belföld

Több mulasztás jóvátételére szólította fel tegnap Romániát, valamint több más tagországot az Európai Bizottság.

A testület azt várja el Romániától, hogy haladéktalanul és maradéktalanul fizesse vissza azt az összeget, amelyet jogtalanul tartott vissza a más tagállamokból vásárolt gépkocsik forgalomba írásakor. A bizottság továbbá felrója, hogy Románia nem iktatta saját jogrendjébe az elektromos és elektronikus hulladékok kezeléséről szóló irányelvet. Románia késésben van, ami a Közösségi Vámkódex vámtartozásra vonatkozó előírásainak alkalmazását illeti. Felszólítják továbbá Romániát, hogy maradéktalanul iktassa jogrendjébe a nyugdíjjogosultságok hordozhatóságáról szóló irányelvet, amely révén plusznyugdíjhoz juthatnának a munkavállalók. Amennyiben a felszólított országok két hónap alatt nem teszik jóvá a mulasztásokat, az Európai Unió bírósága elé állíthatók.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 769
szavazógép
2019-01-25: Belföld - :

Elsődleges a migráció kezelése (Viorica Dăncilă Brüsszelben)

Mivel az európaiak legfőbb aggodalmát a migráció okozza, Európa egyik legfontosabb feladatának kell lennie, hogy hatékonyan kezelje a probléma gyökerét és a migránsok beáramlását az Európai Unióba – hangsúlyozta Viorica Dăncilă kormányfő Brüsszelben az uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság ülésén.
2019-01-25: Belföld - :

Ugrabugráló kormány?

„A kormánypártok a felelős kormányzás helyett a populista felbolydulást, a szánalmas törvényhozási és közigazgatási ugrabugrálást választották” – hangsúlyozta Klaus Iohannis államfő szerdán Jászvásáron.