Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Őrizetben a volt skót miniszterelnök

2019. január 25., péntek, Világfigyelő

Őrizetbe vették Alex Salmond volt skót miniszterelnököt, aki ellen tegnap nemi erőszak kísérlete és más szexuális bűncselekmények vádjával bírósági eljárás indult.

  • Fotó: telegraph.co.uk
    Fotó: telegraph.co.uk

A Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt 64 éves egykori vezetőjének őrizetbe vételét a skóciai rendőrség szóvivője jelentette be. Salmond tegnap délután megjelent az edinburghi kerületi bíróság előtt, ahol ismertették vele, hogy kétrendbeli nemi erőszak kísérletével, kilencrendbeli szexuális támadással, kétrendbeli szexuális zaklatással és egyrendbeli fenyegető magatartással vádolják. Salmond a rövid bírósági tényismertető tárgyalás után kijelentette, hogy semmiféle bűncselekményt nem követett el és minden lehetséges eszközzel igyekszik tisztázni magát a vádak alól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 938
szavazógép
2019-01-25: Világfigyelő - :

Sztrájk a győri Audi-gyárban

Tegnap reggel elkezdődött az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által meghirdetett egyhetes sztrájk a győri gyárban – közölte az AHFSZ elnökhelyettese.
2019-01-26: Kultúra - :

Ady Endre halotti maszkjára (100 éve hunyt el Ady Endre)

Amikor Ady Endre 1919. január 27-én reggel a Liget Szanatóriumban, kéthetes kórházi szenvedés után nyolc óra tájban meghalt, már csaknem teljes pontossággal készen voltak azok a térképek, amelyek a történelmi Magyarországot az afrikai vagy a dél-amerikai törzsek földjeihez hasonlóan vagdosták darabokra, tekintet nélkül az ott élők nyelvi, kulturális határaira, történelemalakító örökségére.