Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AsztaliteniszÜgyeskedtek sportolóink

2019. január 28., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK asztaliteniszezői szombaton és vasárnap Buzăuban vendégeskedtek, ahol az ifjúsági I-es és II-es korosztályú pingpongozóknak szóló Román Kupán álltak asztalhoz.

A Kerekes Barnabás edzette Nagy Mózes SK tizenegy pingpongozóját nevezte az ifi II-es viadalra, a fiúknál Sebastian Pribeagu elsőként, míg Ionuţ Chelmuş és Márton Ádám másodikként jutott tovább a selejtezőcsoportból. Utóbbi kettő a következő körben egymással került szembe, a párharcot pedig Chelmuş nyerte 3–2 arányban. A főtáblán azonban már nem ment jól a győztes céhes városbelinek, hiszen 3–0-ra kikapott Movileanutól. Pribeagu előbb 3–0-ra nyert Constantinescu ellen, majd 3–0-lal maradt alul Tomicăval szemben.

A lányoknál Mike Boróka, Oláh Kriszta és Téglás Andrea is sikerrel abszolválta a selejtezőkört, míg Farkas Yvett nem jutott főtáblára. Oláh előbb 3–1-re nyert Răducanu ellen, majd a tizenhat között 3–0-lal Meiroşu állította meg. Mike 3–1-re diadalmaskodott Bălaşuval szemben, a folytatásban 3–0-ra verte meg Craint, de az elődöntőért vívott párharcot 3–0-ra elveszítette Ungvári Evelyn ellen. Téglás 3–1-es és 3–2-es győzelmekkel kezdett a főtáblán, de sajnos ő sem jutott túl a negyeddöntőn, hiszen 3–2-re kikapott Meiroşutól.

A megyeszékhelyi sportiskola Bokor Zoltánt nevezte volna a tornára, ám jelentkezése nem jutott el a szervezőkhöz, s mivel azok nem készítettek új csoportbeosztást, a szentgyörgyi pingpongozó szerencséjére egy hiányzó helyén játszhatott: két vesztes és egy győztes meccs után csoportharmadik lett, így lemaradt a főtábláról.
Ma az ifi I-esek küzdelmeit rendezik. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2019-01-28: Sport - :

Kiváló teljesítmény, tizenhét dobogós helyezés (Karate)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztálya 18 sportolóval vett részt január 26-án a Budapesten megrendezett 28. Tatami Cup nemzetközi karateversenyen. A rangos megmérettetésre 15 országból 660 sportoló nevezett, a háromszéki karatékák pedig 17 alkalommal állhattak dobogóra.
2019-01-28: Közélet - :

Érezni lehetett a közösség erejét (Az első moldvai magyar mise)

Zsúfolásig megtelt tegnap délután a bákói Szent Miklós-plébániatemplom a jászvásári püspökség által engedélyezett első magyar nyelvű misére – mondta el az MTI-nek Nyisztor Tinka néprajzkutató, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vallási felelőse.