Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Előadások gyümölcsfeldolgozásról

2019. január 29., kedd, Gazdakör

Gyümölcsfeldolgozási témakörrel szervez előadásokat a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete. Az eseményre Hargita, Maros és Kovászna megyében is sor kerül. A háromszéki fórum helyszíne Árkos, az Európai Tanulmányok Központja, a rendezvény február 5-én, kedden 9.30 órakor kezdődik.

  • Egyre népszerűbbek a kis gyümölcsprések
    Egyre népszerűbbek a kis gyümölcsprések

A részvétel ingyenes, de a hallgatóság száma korlátozott, így a jelenlét regisztrációhoz kötött. Az árkosi fórum szervezését a háromszéki falugazdász hálózat szakemberei vállalták fel – tudtuk meg Mihály Zsuzsa kertészmérnöktől, erdővidéki falugazdásztól.
A fórumon magyarországi és hazai szakemberek négy modulban ismertetik a gyümölcsök feldolgozását érintő legfontosabb tudnivalókat. Szó lesz a gyümölcsök helyes szedéséről, szállításáról, tárolásáról, mosásáról, gyümölcslevek, lekvárok készítéséről, a termékek csomagolásáról, értékesítéséről. A résztvevők megismerkedhetnek egy modu­láris szerkezetű gyümölcsfeldolgozó részleteivel, tájékozódhatnak a gyümölcsfeldolgozást szabályozó törvényes előírásokról, az ágazatban tevékenykedő üzletember is megosztja tapasztalatait az érdeklődőkkel.
A fórum interaktív, az előadók a résztvevők helyben feltett kérdéseire válaszolnak.
Az eseményen részt venni szándékozók a 0756 726 283-as telefonszámon jelentkezhetnek munkanapokon 9–12 óráig.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1896
szavazógép
2019-01-29: Gazdakör - Bokor Gábor:

Támogatás fokhagymatermelőknek

A korábbi években nagy sikernek örvendő „paradicsom-program” sikerén felbuzdulva a mezőgazdasági minisztérium a fokhagyma termesztését támogató program indítását jelentette be. A támogatás értéke 1000 euró lesz hektáronként. 
2019-01-29: Gazdakör - Incze Péter:

Közel 116 millió euró erdősítésre és védősávok létesítésére (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savinnál, a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának vezetőjénél érdeklődtünk az erdészetben létező pályázati lehetőségekről. Az igazgatónő elmondta, hogy jelenleg is létezik egy pályázható intézkedés a vidékfejlesztési terv keretében, amelyre múlt év december 11-től lehet pályázni, és amely a 8.1-es számot viseli.