KézdivásárhelyNapirenden a fortyogói egység eladása

2019. január 29., kedd, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzatának keddi soros ülésén a képviselők egyhangú szavazattal adták elvi beleegyezésüket a város tulajdonát képező fortyogófürdői üdülő- és kezelőegység eladására.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Hegedűs Ferenc önkormányzati képviselő, szakbizottsági elnök előterjesztésében elmondta: törvényszéki döntés értelmében a minimális kikiáltási ár 245 755 euró lehet. Elvetették a versenytárgyalást megnyerő Németh-Sinkler István egyéni vállalkozó által végzett felértékelést – amely 749 750 eurót számolt –, azt soknak ítélték, ezért a helyi tanács a liciten második helyen végzett brassói Mihaela Verdeş egyéni vállalkozó által elvégzett felértékelést fogadta el: 518 200 euró, amiből 363 000 euró a terület, 155 200 euró pedig az ingatlanok ára.

A különbizottság január 9-én tárgyalt az Incitato Fortyogó Kft. képviselőivel, de nem jutottak közös nevezőre. Az elővásárlási joggal rendelkező cég a törvényszék által megállapított 245 755 eurós minimális árhoz ragaszkodott, ezzel viszont a bizottság tagjai nem értettek egyet. Most, hogy megszületett az elvi döntés – mondotta Hegedűs – a bizottság hamarosan ismét tárgyal a vevővel és az 518 200 eurós árat fogja javasolni.

Bokor Tibor polgármester a tanácsülés végén elmondta: a Hegedűs Ferenc által elnökölt bizottság felelőssége óriási, hiszen a város vagyonáról van szó. Egy dolog biztos, 245 755 euróért nem fogják eladni az ingatlant.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2019-01-30: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

A megosztás éve (Visszapillantó 4.)

Az utolsó negyedév gazdasági történéseit felelevenítve zárjuk visszapillantó sorozatunkat.
2019-01-30: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Farsangban Málnáson

Bár a farsang a vigadalmak időszaka, lazítani és derülni csak visszafogottan lehet itt is, mint minden más községközpontban, merthogy késni látszik a költségvetés, és az pillanatnyilag aggodalomra ad okot. A jóslás-jövendölés a farsang hangulatának ugyan része, így mindenki azt lesi-várja, hogy az új évben az egyre sötétebb felhővonulást követi-e majd egyfajta derengés az erdélyi magyar közéletben. Január elején csak elképzeléseiről tud nyilatkozni a málnási községvezetés is, és kihasználva az önkéntesség lehetőségeit, apró léptekkel halad előre, jeleit sem mutatva a közhangulatot pusztító csüggedelemnek.