Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A koszovói elnök kész a kompromisszumra

2019. január 30., szerda, Világfigyelő

Hashim Thaçi, Koszovó elnöke kész kompromisszumot kötni Szerbiával annak érdekében, hogy egy kiegyensúlyozott megállapodás jöjjön létre, amely minden kérdéses ügyet lefed, és lezárja az évszázados vitát Szerbiával, és békét hoz az egész térség számára.

  • Hashim Thaci. Fotó: rferl.org
    Hashim Thaci. Fotó: rferl.org

Ezt maga a koszovói államfő írta meg Donald Trump amerikai elnöknek küldött levelében. Hashim Thaçi már korábban is a megállapodásra törekedett, tavaly nyáron arról beszélt, hogy határmódosítással vagy területcserével lehetne rendezni a vitás kérdéseket, vagyis ha az albánok lakta szerbiai területek Koszovóhoz, míg a szerbek lakta koszovói területek Szerbiához kerülnének. A határmódosítás vagy a területcsere lehetőségét azonban egyelőre a szerb és a koszovói kormány is elutasította.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-01-30: Világfigyelő - :

Példát mutattak az egész országnak (Balassagyarmat, a legbátrabb város)

A csehszlovák megszállás alóli felszabadulásra, az 1919-es városvédő harcra emlékeztek tegnap Balassagyarmaton. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: amit a balassagyarmatiak száz évvel ezelőtt tettek, sokkal több volt, mint néhány épület, s ezáltal a város visszafoglalása: az ország védelmében ragadtak fegyvert, és példát mutattak azzal, hogy sikerült kiűzni az agresszorokat.
2019-01-30: Világfigyelő - :

Őrizetbe vettek öt segítőt (Strasbourgi lövöldözés)

A francia rendőrség őrizetbe vett öt feltételezett segítőt az öt áldozatot követelő decemberi strasbourgi merénylettel kapcsolatban. Azzal gyanúsítják őket, hogy segítettek annak a fegyvernek a beszerzésében, amelyet a támadó használt a lövöldözéshez.