Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Strasbourgi lövöldözésŐrizetbe vettek öt segítőt

2019. január 30., szerda, Világfigyelő

A francia rendőrség őrizetbe vett öt feltételezett segítőt az öt áldozatot követelő decemberi strasbourgi merénylettel kapcsolatban. Azzal gyanúsítják őket, hogy segítettek annak a fegyvernek a beszerzésében, amelyet a támadó használt a lövöldözéshez.

  • Fotó: irishtimes.com
    Fotó: irishtimes.com

Az öt gyanúsított egy családhoz tartozik, és feltételezhető, hogy valamennyien részt vettek annak a 19. századi 8 mm-es pisztolynak a beszerzésében, amellyel Chérif Chekatt 2018. december 11-én este öt ember megölt a strasbourgi karácsonyi vásár közelében. A rendőrség ugyanakkor egyelőre óvatos abban a kérdésben, hogy a családtagok mennyire érintettek az ügyben. Az őrizetbe vételek célja kideríteni, hogy kinek mi volt a szerepe. A rendőrség feltételezése szerint Chérif Chekatt néhány nappal a merénylet előtt jutott a muzeális jellegű revolverhez, amellyel járókelőkre lőtt Strasbourg utcáin. A 29 éves, radikális iszlamistaként nyilvántartott férfit Stras­bourg Neudorf negyedében 48 órával a támadást követően lőtték le helyi járőröző rendőrök, miután két napig jelentős erőkkel keresték a francia–német határ mindkét oldalán. Chekatt ellen számos alkalommal indult eljárás köztörvényes bűncselekmények miatt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-01-30: Világfigyelő - :

A koszovói elnök kész a kompromisszumra

Hashim Thaçi, Koszovó elnöke kész kompromisszumot kötni Szerbiával annak érdekében, hogy egy kiegyensúlyozott megállapodás jöjjön létre, amely minden kérdéses ügyet lefed, és lezárja az évszázados vitát Szerbiával, és békét hoz az egész térség számára.
2019-01-30: Világfigyelő - :

Ismét indul az elnöki tisztségért Porosenko

Petro Porosenko ukrán államfő tegnap bejelentette, hogy újabb mandátumért indul márciusban az elnökválasztáson.