Ismét indul az elnöki tisztségért Porosenko

2019. január 30., szerda, Világfigyelő

Petro Porosenko ukrán államfő tegnap bejelentette, hogy újabb mandátumért indul márciusban az elnökválasztáson.

Porosenko szavai szerint azért kér még egy ciklusra bizalmat a választóktól, hogy szavatolja Ukrajna euroatlanti integrációjának és függetlenségének visszafordíthatatlanságát. Továbbá folytatni kívánja az ország területi egységének helyreállítását és egy Ukrajna számára előnyös béke megteremtését, hogy befejeződjön egy erős és sikeres állam felépítése, amely képes biztosítani a rendet, a jólétet és a biztonságot minden ukrán számára.

Hozzáfűzte, hogy a jólét, a biztonság és a rend nem kevésbé fontosak, mint a hadsereg, a nyelv és a hit, utalva utóbbi hárommal saját kampányjelszavaira. Kijelentette, hogy elnöki munkáját tekintve van, amire büszke lehet, és van, amiért bocsánatot kell kérnie, de nem akarja félúton abbahagyni az állam fejlesztését. „Ötéves államfői ciklusomat lezárva újat kezdek annak érdekében, hogy megőrizzem az európai uniós és a NATO-csatlakozás stratégiai kurzusát, és azt a kurzust, amely Ukrajnát naggyá, sikeressé és boldog emberek országává teszi” – hangoztatta az elnök. Porosenko leszögezte, hogy Ukrajna 2024-ben benyújtja az Európai Uniónak csatlakozási kérelmét, amit meggyőződése szerint az EU elfogad, és megkezdi a NATO tagsági cselekvési tervének teljesítését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2019-01-30: Világfigyelő - :

Őrizetbe vettek öt segítőt (Strasbourgi lövöldözés)

A francia rendőrség őrizetbe vett öt feltételezett segítőt az öt áldozatot követelő decemberi strasbourgi merénylettel kapcsolatban. Azzal gyanúsítják őket, hogy segítettek annak a fegyvernek a beszerzésében, amelyet a támadó használt a lövöldözéshez.
2019-01-30: Közélet - Fekete Réka:

Háromszéken nincsenek súlyos esetek (Országos influenzajárvány)

Az elmúlt héten nem növekedett a felső légúti megbetegedések száma Kovászna megyében, azonban két gyermeknél gyorsteszttel igazolták az influenzavírus jelenlétét, ami nem jelenti teljes biztonsággal a fertőzöttséget, de a két kis pácienst beutalták a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba. Egy harmadik esetet is nyilvántart a megyei közegészségügyi igazgatóság: olyan gyermekről van szó, aki lakcím alapján háromszéki, ellenben a család Bukarestben tartózkodik, a kiskorú ott betegedett meg és ottani kórházban kezelik.